Tijdelijke crisisnoodopvanglocatie Elst niet meer in gebruik

Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst – De crisisnoodopvang in Elst is vanaf vandaag, woensdag 1 maart, niet meer in gebruik. Hiermee is een einde gekomen aan de maand verlenging waar de gemeenteraad in januari mee akkoord ging.

Tot en met dinsdag 28 februari, heeft de crisisnoodopvanglocatie in Elst vier maanden onderdak geboden aan 120 vluchtelingen, ter ondersteuning van het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Bijdrage opvang vluchtelingen

“We zijn blij dat we als gemeente een bijdrage hebben geleverd in het opvangen van vluchtelingen in onze Veiligheidsregio. Van opbouw van de crisisnoodopvanglocatie tot en met het vertrek van de vluchtelingen is alles goed verlopen. Ik wil alle inwoners van Overbetuwe bedanken voor het vertrouwen, zodat we deze opvang konden bieden”, aldus burgemeester Hoytink-Roubos.

Inmiddels zijn alle 120 vluchtelingen overgebracht naar andere opvanglocaties in de regio, zoals Nijmegen en Ede. De komende weken wordt het terrein in Elst in de oorspronkelijke staat teruggebracht. De gebruikte materialen worden op andere plekken ingezet.

Lees ook: Gemeenteraad; maand verlenging van tijdelijke crisisnoodopvanglocatie

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen