Gemeenteraad; maand verlenging van tijdelijke crisisnoodopvanglocatie

Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst – De gemeenteraad van Overbetuwe heeft ingestemd met het voorstel om het gebruik van de crisisnoodopvanglocatie in Elst met één maand te verlengen. Dit betekent dat tot en met 28 februari 2023 de crisisnoodopvanglocatie opvang biedt aan 120 vluchtelingen.

Het college van burgemeester en wethouders is blij dat de raad akkoord is gegaan met het voorstel. Door één maand langer crisisnoodopvang te bieden levert de gemeente Overbetuwe een belangrijke bijdrage in het afvangen van de druk die op het aanmeldcentrum in Ter Apel staat. De instroom is daar nog altijd hoog.

Niet geschikt voor langdurig verblijf

Wel benadrukt het college dat de  crisisnoodopvanglocatie zoals in Elst geen locatie die geschikt is voor langdurig verblijf.

“Het is echt bedoeld voor de korte termijn. Daarom is besloten om met één maand te verlengen. Na sluiting van de crisisnoodopvanglocatie in Elst eind februari gaan de vluchtelingen door het COA naar andere (nood)opvanglocaties in Nederland.”

“Wanneer daar geen of onvoldoende plaatsen beschikbaar zijn, moet de Veiligheids- en Gezondheidsregio  Gelderland-Midden (VGGM) ervoor zorgen dat de vluchtelingen ergens anders worden ondergebracht. Daarna wordt het terrein in Elst in de oorspronkelijke staat teruggebracht. De  gebruikte materialen kunnen elders worden ingezet”, zegt burgemeester Hoytink-Roubos.

Meer informatie

Heb je vragen over de crisisnoodopvanglocatie in Elst? Inwoners die vragen of opmerkingen hebben kunnen een e-mail sturen naar [email protected] of bellen naar 14 0481.

Lees ook: Crisisnoodopvanglocatie op tijd klaar voor aankomst vluchtelingen en Gemeenteraad Overbetuwe stemt in met tijdelijke crisisnoodopvang

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen