Subsidie regenton gemeente Overbetuwe aangepast

Foto: Overbetuwe Nieuws

De subsidieregeling voor het kopen van regenton is aangepast. Zo is de ingangsdatum van deze regeling aangepast van 29 mei 2023 naar 22 mei 2023.

Heb je in de periode tussen 22 en 29 mei een regenton aangeschaft en nog geen subsidie aangevraagd? Dan kun je dit alsnog doen. De subsidieaanvragen die tussen 22 en 29 mei 2023 al zijn ingediend worden opnieuw bekeken en beoordeeld.

Subsidie is uitgebreid

Verder is de subsidieregeling aanschaf regenton ook uitgebreid. Eerder konden alleen inwoners en vrijwilligersorganisaties een subsidie aanvragen. Vanaf juli is het ook voor maatschappelijk vastgoed (gebouwen met een publieke functie zoals scholen, sporthallen en bibliotheken) mogelijk om een regenton met subsidie aan te schaffen.

Het aanschaffen van een of meerdere regentonnen levert je een aantal voordelen op. Zo ben je beter voorbereid op flinke regenbuien, heb je in tijden van droogte water voor de planten en regenwater is gratis. Ook wordt het best schone regenwater niet vermengd met het vuile rioolwater, wat weer zuiveringskosten en energie scheelt.

Subsidie regenton aanschaffen

Subsidie aanvragen:

  • Je huurt of bent eigenaar van een woning in Overbetuwe.
  • Je bent een vrijwilligersorganisatie of eigenaar/huurder van maatschappelijk vastgoed in Overbetuwe.
  • Voor een regenton met een inhoud tot en met 199 liter krijg je een subsidie van €25,-.
  • Voor een regenton met een inhoud vanaf 200 liter krijg je een subsidie van €55,-.
  • Je kunt meerdere regentonnen per adres aanvragen.
  • Aanvragen kan tot 31 december 2026 of tot het subsidiegeld op is.
  • Binnen 6 weken beslist de gemeente over jouw aanvraag.

Meer informatie over de subsidieregeling en de voorwaarden lees je op subsidie regenton aanschaffen.

Lees ook: Overbetuwe duurzamer, denk en doe mee met de regentonactie

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen