“Eerst checken, dan klikken!”

Foto: Wilma van Dinter

Elst – 18 oktober heeft de gemeente Overbetuwe de achtste en voor dit jaar de laatste bijeenkomst ‘Digitale Weerbaarheid Senioren’ georganiseerd in Het Wapen van Elst.

Deze informatieve bijeenkomsten zijn speciaal op maat gemaakt voor de seniore doelgroep, in samenwerking met de politie, Blue Professionals en de Huiskamers van Overbetuwe.

“Eerst checken, dan klikken!”

Om de digitale weerbaarheid van de oudere inwoners te vergroten, zijn onder meer onderwerpen als veilig pinnen en veilig omgaan met geld, phishing, spoofing, shouldering, babbeltrucs, wachtwoorden, het blokkeren van nummers en whatsappfraude aan de orde gekomen. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos, die alle bijeenkomsten dit jaar heeft geopend, benadrukte samen met wijkagent Ronald Klarenbeek ook nu weer dat alle ogen en oren van inwoners zo hard nodig zijn voor de politie om samen te zorgen voor een veilig Overbetuwe.

Melden is heel belangrijk: vertrouw je een bepaalde situatie niet? Maak een melding!

Het was een goede, interactieve bijeenkomst waarbij veel vragen werden gesteld en praktijk-ervaringen werden gedeeld. Wijkagent Ronald Klarenbeek en Maarten Keijzer van Blue Professionals hebben veel vragen beantwoord.

Heb je niet aan één van de acht bijeenkomsten kunnen deelnemen maar wil je wel graag de samenvatting ontvangen met handige tips? Deze kun je aanvragen via [email protected].

Ook van de bijeenkomst ‘Digitale Veiligheid in begrijpelijke taal’, die 9 oktober jl. door Overbetuwe is georganiseerd voor mensen met een licht verstandelijke beperking, kun je de samenvatting aanvragen via [email protected]. Vermeld dan wel even of je de samenvatting van de bijeenkomst voor senioren wenst te ontvangen, of de samenvatting van de bijeenkomst voor licht verstandelijk beperkten.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen