Goed nieuws: Doortrappen in Overbetuwe!

28 mei , 6:29 Sport
2024 05 28 00h11 53
Overbetuwe heeft zich officieel aangesloten bij het Doortrappen-initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Doortrappen moedigt veilig fietsen voor ouderen aan.
Blijven genieten van de voordelen die fietsen biedt voor de gezondheid, welzijn en mobiliteit. Wie wil dit nou niet? Kijk op: doortrappen.nl/overbetuwe

Vier Wereld Fietsdag; speciaal voor de oudere fietser!

De eerste activiteit die ze organiseren onder de vlag van Doortrappen is op Wereld Fietsdag is op maandag 3 juni, tussen 14.00 en 16.00 uur, bieden ze bij de stand voor het gemeentehuis in Elst (Dorpsstraat 67) activiteiten aan voor de oudere fietser van elk niveau. Deelname aan de activiteiten is gratis.

Fietscoach

Tips en oefeningen van een geriatrie fysiotherapeut van Reflex Fysiotherapie. Laat je informeren over op- en afstappen, omkijken en het gebruik van een fietsspiegel.

Samen rondje fietsen

Wie wil kan samen de Doortraproute rond Elst verkennen. Totaal 23 kilometer. De bedoeling is om te fietsen met een tempo van maximaal 18 km per uur zodat je met gewone of elektrische fiets mee kunt doen. Route is te downloaden of printen op fietsersbond.nl . Start om 14.30 uur. Doortraproute Elst (23 km) - Fietsersbond

Advies van de fietsenmaker

Probeer een fiets met een lage instap of ontdek de mogelijkheden van het ombouwen van uw huidige fiets tot driewieler. De ervaren adviseurs van Walt-Bikes en Van Dam Tweewielers zijn aanwezig. Drink gezellig samen een kopje koffie of thee, terwijl je de informatiefolders over Doortrappen bekijkt.

Op pad met de duofiets

Is zelfstandig fietsen (tijdelijk) niet mogelijk? Meld je dan aan voor een tochtje op de duofiets. Sportakkoord Overbetuwe geeft graag 10 ritjes op Wereld Fietsdag cadeau. Start- en eindpunt is het gemeentehuis.
Informeren en reserveren kan bij Benita van Eck: 0611513485. Of kijk op de-buitenband.nl .

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected] .
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected] .