Demonstratie Touwslaan bij Museumboerderij Den Tip

Museumboerderij Den Tip
Museumboerderij Den Tip
Foto: Overbetuwe Nieuws

Herveld – Kom naar Museumboerderij Den Tip om te zien hoe ze vroeger touw maakten. Op zaterdag 3 september wordt de demonstratie touwslaan gegeven. Je bent van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur.

Tegenwoordig wordt touw machinaal gemaakt, maar vroeger werd dit met de hand gedaan met een zogenaamd wiel. Het museum heeft nog zo’n wiel op zolder staan. Tijdens de demonstratie is te zien hoe touw werd gemaakt voordat de industrie het overnam.

Den Tip

Museumboerderij Den Tip ligt aan Merkenhorststraat 2 in Herveld. Vanaf het moment dat je de boerderij betreedt ruik je nog het boerenleven van vroeger. Maak kennis met het leven van weleer en bekijk de prachtige voorwerpen die herinneren aan lang vervlogen tijden. Ook voor kinderen een geweldige ervaring. Enthousiaste vrijwillig(st)ers vertellen je graag meer over deze unieke museumboerderij in de Betuwe.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen