Molen de Vink viert 300-jarig jubileum met bijzonder toneelstuk

Molen de Vink
Molen de Vink
Foto: Overbetuwe Nieuws

Herveld – Molen de Vink geeft een feest op zaterdag 10 september. Toneeluitvoering, haringhappen, frites, bijzondere hapjes en geweldig bier. Dit jaar bestaat de molen 300 jaar en dat is reden voor een knalfeest.

Op 18 februari hebben ze de winnaars bekend mogen maken van een opstelwedstrijd voor de basisscholen in Herveld. Van het winnende opstel heeft Marianne Veens een toneelstuk gemaakt, waar alle leerlingen van de deelnemende groepen aan mee konden doen. Daar hebben de meeste kinderen dan ook gebruik van gemaakt. Dit toneelstuk is op zaterdag te zien!

Toneel, hap en drank

De molen is vanaf 10.00 uur open voor het publiek. De molenaars zullen uitleg geven over hert molenaarsvak en over deze unieke standerdmolen. ’s Middags voeren de kinderen het toneelstuk op. De eerste voorstelling begint om 14.00 uur en de tweede om 16.00 uur. Het stuk duurt ongeveer 20 minuten. Voor opa’s en oma’s zijn (beperkt) zitplaatsen beschikbaar. Tussen de voorstellingen zijn er heerlijke hapjes te koop, allerlei unieke borrelhapjes en frites bij een glaasje fris of bij het lokale Geweldig Bier (van de tap.)

vinkOekraïne en Molen de Vink

Molen de Vink heeft zich de afgelopen maanden met hulp van talloze vrijwilligers ingezet voor onze Oekraïense mede-Europeanen. Ze hebben kleding en diverse nuttige artikelen ingezameld bij de molen. Deze actie is een groot succes geworden. Nog steeds brengen mensen zakken met kleding of andere (houdbare) spullen naar de molen of naar de ‘winkel’ op De Schalm. Tot nu toe zijn er maar liefst veertig volle pallets met kleding en hulpgoederen naar Oekraïne verzonden. Bovendien is er bedrag van 1500 euro aan donaties geschonken voor Oekraïne en 200 euro voor Molen de Vink. Ze zijn erg blij met de gulle donaties die de inwoners van Herveld hebben gedaan.

In mei van dit jaar hebben ze de feestelijkheden afgetrapt met de Fietsvierdaagse Molen de Vink. Dat was ook een groot succes, vooral dankzij Karel Hulsteijn, de bedenker ervan. Maar liefst 106 fietsers deden mee. Enkele dorpsgenoten van Herveld en inwoners van Zetten hebben aangeboden mee te denken om deze nieuwe traditie samen verder uit te bouwen.

Oproep aan alle dorpsgenoten en andere liefhebbers van de molen: kom helpen de olen voor het nageslacht te behouden. Er is dringend behoefte aan vrijwilligers. Kom aanstaande zaterdag langs voor meer informatie of bel het telefoonnummer 06 – 165 94 535.

Bron: Dorpskrant Herveld-Andelst

Lees ook: Molen De Vink; Fiets4daagse langs diverse molens en Help stichting Molen De Vink mee voor Oekraïne 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen