Lezing Historische Kring over Heerlijkheid Loenen in de 17e eeuw

Landhuis Loenen
Landhuis Loenen
Foto: Overbetuwe Nieuws

Slijk-Ewijk – Historische Kring Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en omstreken, houdt samen met Historische Kring Midden-Betuwe een lezing. Het onderwerp is Heerlijkheid Loenen in de 17e eeuw, over de kleine IJstijd, de Tachtigjarige Oorlog, integratie van soldaten, armenzorg en vluchtelingenhulp en een Loenense vondeling.

De lezing wordt verzorgd door John Mulder en is op woensdag 27 september om 19.30 uur in dorpshuis Beatrix, Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk.

Interessante avond

De lezing vult het gat op tussen de eerder gehouden lezing door Emile Smit over  ‘Loenen en Wolferen, voormalig Kleefse lenen’ en de lezing van Henk van Drumpt  over ‘Leven en belevenissen op de heerlijkheid Loenen en Wolferen tussen 1906 en 1970’. Over de genoemde periode is veel te vertellen en dat gaat John Mulder voor zijn rekening nemen.

Het zal weer een interessante avond worden. De toegang voor leden is gratis, van niet leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Je bent van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen