Een nieuw biebseizoen vol verhalen vanaf september

Foto: Bibliotheek Gelderland Zuid

Vanaf september start het nieuwe programmaseizoen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Ook dit seizoen kan jong en oud weer in de bibliotheken in Overbetuwe terecht voor spannende, ontroerende en interessante verhalen.

Zoals bij de Boekenbende voor kinderen, een kindercollege van een schaapsherder of een studiekring voor vijftigplussers.

Leesclub

De Boekenbende is een leesclub voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Eén keer per maand komen ze bij elkaar om te praten over hetzelfde boek en leuke opdrachten te doen. Kinderen leren boeken op een hele bijzondere manier kennen. Op vrijdag 25 september vindt er een snuffelbijeenkomst over de Boekenbende plaats in Bibliotheek Elst. Jonge boekenwurmen kunnen dan kijken of deze leesclub iets voor hen is.

Aanmelden via [email protected]. In Bibliotheek Heteren komt op 24 september van 15.30 tot 16.30 uur schaapsherder Karin Hermens langs. Ze vertelt tijdens haar kindercollege over haar werk en haar schapen.

Studiekring

Nieuw dit seizoen is de Studiekring 50+ in Bibliotheek Heteren. Vijftigplussers wisselen van gedachten over verschillende onderwerpen, zoals actuele ontwikkelingen binnen de politiek, zorg of onderwijs, gebeurtenissen uit het verleden, visies op de toekomst of hedendaagse literatuur.

De studiekring zal in Bibliotheek Heteren één keer per drie weken op woensdagochtend bij elkaar komen. Op donderdag 15 oktober van 10.00 tot 12.00 uur vindt er een informatiebijeenkomst voor deze studiekring plaats. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Gabrielle Kissels via [email protected].

Programmaoverzicht

Meer informatie over het programma is te vinden in de nieuwe inspiratiebrochure ‘BiebZINnig’ of het nieuwe BIEBblad voor de jeugd. Deze zijn gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en de kaartverkoop op obgz.nl/agenda.

Bij alle activiteiten houdt de bibliotheek rekening met de voorschriften van het RIVM, zoals 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen. Daardoor zijn er per activiteit een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De bibliotheek adviseert om op tijd kaarten te kopen om verzekerd te zijn van een plaats.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden