5 juni is de Dag van de MiniBieb, doen jij en je minibieb ook mee?

Foto: DM van Hellesem

De Minibieb, ook in de gemeente Overbetuwe zijn ze als belezen paddenstoelen uit de grond geschoten. Nu is er dan ook de Dag van de Minibieb, dé dag waarop je jouw minibieb bezoekers kunt leren kennen.

Als je meedoet, is het de bedoeling om tenminste één uur lang een activiteit (of meer) te organiseren op zaterdag 5 juni, denk hierbij enkel aan buitenactiviteiten en bijvoorbeeld aan:

  • Voorlezen
  • Actief boeken ruilen met je bezoekers
  • Blind-date boeken: pak een boek in en geef hem aan je bezoeker mee zonder dat hij of zij weet wat voor een boek er in zit
  • Nodig een bekende schrijver, een dichter of artiest uit de gemeente uit
  • Organiseer leuke dingen voor kinderen, zoals een speurtocht, kleuren met stoepkrijt of een knutselwerkje maken (met je apart gehouden wc-rollen bijvoorbeeld)

of

  • Sla de handen ineen met andere minibiebs en creëer een Minibieb-route!!

Minibiebs in de picture

Als je op zaterdag 5 juni 2021 meedoet aan de dag van de Minibieb organiseer je minimaal 1 activiteit die plaatsvindt tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Je mag het zelf invullen. Het hoeft ook niet de hele dag te duren. Hou wel rekening met de coronamaatregelen bij de uitvoering van jouw activiteit.

Hoe doe ik mee?

Meedoen is supersimpel. Meld je aan via het formulier op deze website. Geef aan wat het adres van de Minibieb is en welke activiteit(en) je organiseert. Kijk ook eens bij de tips voor wat inspiratie. Zij zorgen ervoor dat jouw adres zichtbaar is op de kaart en op de lijst van deelnemende Minibiebs.

Kan ik meedoen zonder activiteit

Ze vinden het natuurlijk het leukst als je een activiteit organiseert, maar als je wel onderdeel wilt zijn van de Dag van de Minibieb, dan kan je ook meedoen zonder activiteit. Zorg er dan wel voor dat jouw Minibieb herkenbaar is. Hang bijvoorbeeld slingers of ballonnen op om het toch een beetje feestelijk te maken voor jouw bezoekers. Maak waar mogelijk ook eens een praatje met een bezoeker tijdens de dag. Zo is het bezoek toch net een beetje anders dan normaal.

Waar moet ik op letten?

Er gelden vanuit de overheid nog steeds maatregelen vanwege COVID-19. Let daarop bij jouw activiteit. Let op dat iedereen 1,5 meter afstand houdt, zet misschien handgel neer en spreek de mensen aan op hun gedrag als het te druk is. Zorg er ook voor dat jouw activiteit geen problemen oplevert in de openbare ruimte. Zet bijvoorbeeld geen kraampje neer op de openbare weg zodat auto’s er niet meer langs kunnen.

De initiatiefnemers van De Dag van de Minibieb hebben allerlei downloadmateriaal voor je om zo veel mogelijk mensen erop te wijzen dat jouw Minibieb meedoet deze dag.

Overbetuwe Nieuws houdt de website ook in de gaten en zal 4 juni de Dag van de Minibieb nog eens onder de aandacht brengen, gaat jouw minibieb er bij zijn?

minibieb

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen