De Batsers hebben een neie Prins van Duppertdurp

Prins Mark en Adjudant Harm
Prins Mark en Adjudant Harm
Foto: CV De Batsers

Duppertdurp – Hij is bekend! De “neie” van Elst. Tijdens het jaarlijkse Prinsenbal is er traditiegetrouw afscheid genomen van de zittende prins van Duppertdurp, Prins Rien le Chanteur en zijn adjudant Henri.

Het Prinsenbal is dit jaar, wegens de aangescherpte regels rondom corona, wel wat anders gelopen als de andere jaren. Helaas kon hierbij geen publiek aanwezig zijn, maar gelukkig werd de show uitgezonden via een livestream.

Eén Prinsloze dag

Het afscheid van Prins Rien vond op vrijdag plaats. De nieuwe Prins werd pas op zondag voorgesteld. Zodoende had Elst voor het eerst sinds jaren één dag geen Prins…

Op zondag werd de prinsenpresentatie als matineevoorstelling opgevoerd. Het (opgenomen) afscheid werd voor de pauze getoond.

Na de pauze werd met een leuke act de nieuwe Hoogheid bekend gemaakt. Dit werd gedaan middels een quiz, “De Slimste Prins”. Tijdens de quiz werd er gezocht naar een geschikte kandidaat om Prins Rien le Chanteur op te volgen. Prins Rien was overigens zelf één van de kandidaten, op legendarische manier vertolkt door Wes Leurs bj. Uiteraard is hij het niet geworden…

Nadat alle kandidaten waren tijdens de quiz waren weggespeeld of zelf hadden besloten om het podium te verlaten kwam de “huis” magier van de Batsers het podium op om de neie te onthullen. De nieuwe Hoogheid is:

Prins Mark van ut goeie lève!

Samen met Adjudant Harm (de quizmaster tijdens de act) regeert hij het komende jaar over Duppertdurp. Wij wensen Prins Mark en Adjudant Harm een fantastisch carnavalsseizoen toe!

Alaaf!

De prinsenpresentatie is terug te kijken via deze link: https://youtu.be/GlicUeQEiUk.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen