Muziek voorstellingen in Theater De KiK

Eric Vloeimans Wild Port of Europe
Eric Vloeimans Wild Port of Europe
Foto: Mark Engelen

Elst – De voorstellingen in Theater De KiK starten vanaf 10 september weer. Er is een heel mooi programma samengesteld dat op Theater De KiK te bekijken is.

Naast cabaret en toneel wordt er ook veel muziek aangeboden. In de eerste maanden van het seizoen zijn de volgende artiesten te zien:

Esther Groenenberg

Uit het Hoofd – Esther Groenenberg & Band

Esther Groenenberg & Band brengt met haar voorstelling “Uit het Hoofd”, een ode aan de songtekst. Op de belangrijke momenten in ons leven, luisteren we opeens extra goed naar teksten: muziek kan ons gevoel vertalen. In ‘Uit het hoofd’ vraagt Esther zich af waarom bepaalde liedjes haar zo raken en waarom sommige teksten ons collectief ontroeren.

Haar eigen Nederlandstalige popliedjes staan centraal. Ze put uit de tekstuele parels uit haar platenkast (gevuld met Beatles, Joni Mitchell en Nina Simone) en spit haar gedichtenbundels door. Aanstekelijk, geestig, sprankelend, onderhoudend en met loepzuivere stem, prachtig pianospel en zingende topmuzikanten. Voor taalliefhebbers, maar zeker ook voor iedereen die beweert ‘geen tekst-mens’ te zijn. Op zaterdag 15 oktober treedt Esther Groenenberg op in Theater De KiK.

Milene van der Smissen

Voor mijn part Dolly – Milène van der Smissen

Op zaterdag 10 december krijgt het publiek een spoedcursus over Dolly Parton voorgeschoteld.

Hoe werd Dolly Parton de wereldster die ze is?
In deze voorstelling gaat Milène van der Smissen in gesprek met dit muziek-icoon, die in 2022 maar liefst 76 kaarsjes uitblies. En ze gaat nog steeds sterk! Het publiek neemt zij aan de hand van de tijdloze(country) muziek me op een ontroerende en muzikale reis, vol foute mannen en sterke vrouwen.

Milène van der Smissen is actrice, danseres, een hele goede zangeres en ook nog eens de allergrootste Dolly Parton fan! In haar voorstelling Voor mijn part Dolly kom je dan ook van alles te weten over haar idool en luister je naar verrassende arrangementen van die waanzinnig bekende songs als “Jolene” en “Working 9 to 5”.

Eric Vloeimans

Wild Port of Europe – Eric Vloeimans & Band

Op zondagmiddag 18 december kunt u luisteren en kijken naar het optreden van Eric Vloeimans & Band, in Wild Port of Europe. In dit nieuwe programma neemt de muziek u mee naar de haven van Rotterdam. In Wild Port of Europe, de documentaire die voorjaar 2022 is uitgebracht, ondersteunt de muziek de beelden, maar mag die daarnaast ook ten volle excelleren. Sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren. Muziek met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – om slechts een paar voorbeelden te noemen.

Film & Muziek

Eric Vloeimans werd uitgenodigd de muziek te maken voor het vervolg van Mark Verkerks documentaire De nieuwe wildernis (2013). De nieuwe film, Wild Port of Europe, gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven. De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann en Dirk-Peter Kölsch vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven.

Kaarten bestellen via de website

Wil je een van deze voorstellingen bezoeken of het totale programma bekijken, kaarten zijn te bestellen via Theater De KiK. Fotocredits: Esther – PaulBink, Eric Vloeimans – Mark Engelen, Milene van der Smissen – Edward Hermans.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen