Expositie Marie Sonninen en Dorien Alink in Galerie de Sleedoorn

Foto: Galerie de Sleedoorn

Zetten – Galerie de Sleedoorn organiseert van 2 tot en met 25 september 2022 een expositie van bijzonder kleurrijke schilderijen van Marie Sonninen uit Finland en bronzen sculpturen van Dorien Alink uit Driel.

Beide kunstenaars laten zich inspireren door de natuur, dieren en mensen. ‘Kunst brengt me naar nieuwe avonturen’ zegt Marie en Dorien vult aan met: ‘Kunst maakt het leven mooier. Kunst doet iets met degene die het observeert’.

Kom en verwonder je, samen met ons. Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Marie Sonninen

Gezichten, elementen uit de natuur en dieren zijn vaak het onderwerp van de schilderijen van Marie Sonninen. Ze schrijft gedichten en korte verhalen die haar beeldende expressie ondersteunen. Ze schildert  vaak met olieverf en gebruikt daarbij verschillende technieken. Gevoelens en verhalen komen tot leven op het doek, in samenspel met de penseelstreken en de rijke kleuren van de verf.

Dorien Alink

De vijf elementen water, hout, vuur, aarde en metaal worden verenigd in het duizenden jaren oude ambacht van brons gieten. Door de verweerde giethuid lijken de beelden vaak op een archeologische vondst. Robuust, krachtig, mysterieus. Dat fascineert Dorien Alink. Zij gebruikt  onder andere organisch materiaal uit de natuur, en verwerk dat in het wasmodel. Een bewerkelijk procedé, maar het eindresultaat is zeer de moeite waard. De onderwerpen variëren van urnen, gralen, godinnen en baby’s in baarmoedervormen tot humorbeelden, mensfiguren in diverse thema’s en tuinbeelden. Soms met dubbele verrassingen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen