Kunstenaars gezocht voor The Colorfield Performance 2023

Foto: The Colorfield Performance

Na twee zeer succesvolle edities van The Colorfield Performance komt het landartproject in 2023 terug. Achter het kasteel van het mooie Limburgse dorp Montfort zullen tussen 15 april en 9 oktober 500 panelen komen te staan, waarop honderden kunstenaars hun schilderijen maken.

MontfortDeelnemen aan dit project, dat eerder al grote publieke belangstelling kreeg, is nog mogelijk. De impact van dit project is zo groot dat  inmiddels ook buitenlandse musea en festivals zich aanmelden.

In 2018 vond The Colorfield Performance voor het eerst plaats in het Friese Sloten en behoorde het tot het hoofdprogramma van Culturele Hoofdstad Leeuwarden. Tijdens de laatste editie in het Gelderse Elst kreeg het gesamtkunstwerk maar liefst 68.000 bezoekers. Zo’n 470 beeldend kunstenaars uit 25 verschillende landen deden toen mee.

MontfortKleurenveld in een bijzonder landschap

The Colorfield Performance manifesteert zich als een groot kleurenveld en vormt een tijdelijke markering in een bijzonder landschap. De panelen, die gaandeweg beschilderd worden, vormen een reusachtige ellips van 144 bij 55 meter. Het idee voor dit tijdelijke landartproject komt van kunstenaar en monumentaal vormgever Dirk Hakze, die tevens organisator is.

Het doel is om zoveel mogelijk beeldend kunstenaars de mogelijkheid te geven om mee te doen. Iedere bijdrage aan het totaal is gelijkwaardig en elke deelnemer heeft een grote vrijheid. De enige restricties voor deelname zijn dat een schilderij in één dag op de gekozen locatie wordt gemaakt en dat er geen zwart gebruikt mag worden. De organisatie zorgt voor een paneel, verf, koffie en lunch op de dag dat de deelnemer is ingeroosterd.

De deelnamekosten zijn bij aanmelding voor 1 december 2022 €200. Daarna kost meedoen €250. Meer informatie is te vinden op de website:  The Colorfield Performance. Vanaf nu kunnen nieuwe deelnemers zich inschrijven door een mail te sturen naar: [email protected]

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen