Samengevoegde koren treden op in Grote Kerk Elst

Kamerkoor CVZ in concert
Kamerkoor CVZ in concert
Foto: Collegium Vocale Zutphen

Elst / Zutphen – De twee kamerkoren Collegium Vocale Zutphen en Poco Più uit Nijmegen worden eind januari 2023 samengevoegd tot een groot koor van ruim 70 zangers. Zij geven een optreden in de Grote Kerk in Elst op zaterdag 28 januari.

Het samengevoegde koor staat onder leiding van Saskia Regtering, de dirigent van beide koren.  Er klinkt muziek voor koor en orgel van Joseph Jongen, Arvo Pärt en Valentin Silvestrov. Wim Roelfsema is de organist.

Arvo, Joseph en Valentin

Arvo Pärt behoeft nauwelijks nog introductie. De Estse componist, geboren in 1935, heeft met zijn onmiskenbare stijl de wereld veroverd. De koren CVZ en Poco Più zingen een aantal van zijn geestelijke liederen. De Belgische componist Joseph Jongen (1873-1953) werd geboren in Luik en was dus een Waalse Belg. Het koor zingt zijn ‘Mis Opus 130’ voor koor en orgel. Het is geschreven in 1945 ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van de liefdadige broederschap Sint Maarten in het bisdom Luik.

Dit concert sluit af met ‘Een gebed voor Oekraïne dat de Oekraïense componist Valentin Silvestrov schreef in 2014 bij de strijd om de Krim. Het koor wil zich met het uitvoeren van dit werk verbonden voelen met de inwoners van Oekraïne, maar vooral willen ze laten horen dat muziek geen grenzen kent en ons allen kan blijven verbinden.

Twee concerten

Het koor voert dit concert twee maal uit:

  • zaterdag 28 januari om 20.00 uur in de Grote Kerk in Elst.
  • zondag 29 januari om 15.00 uur in de Walburgiskerk in Zutphen.

Meer informatie over de muziek en de concerten staat op Collegium Vocale Zutphen en op Poco Più .

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen