Controles op illegaal afvalstorten bij parkeerplaatsen langs A325

Strengere controles op afvaldumping parkeerplaatsen
Foto: NothingButGraphics via Pixabay

ELST – Provincie Gelderland werkt aan schone en aantrekkelijke rust- en parkeerplaatsen die er netjes uit zien. Op steeds meer parkeerplaatsen wordt afval gestort.

Dat geldt ook voor de twee parkeerplaatsen langs de A325 tussen Nijmegen en Arnhem. Sinds 3 weken staan er borden om te waarschuwen dat het verboden is om afval buiten de afvalcontainers achter te laten. Dat leidt helaas niet tot ander gedrag. Daarom start provincie Gelderland medio maart 2021 met controles op beide parkeerplaatsen op wisselende momenten door de week en in het weekend.

Hoge Wei en ’t Kempke

Het probleem van illegale stort komt op meerdere parkeerlocaties in de provincie voor. Sinds 1,5 jaar neemt de hoeveelheid illegaal gestort afval ook op deze twee parkeerplaatsen langs de A325 fors toe. Daarom start de provincie nu met controles. Doel is om de parkeer- en rustplaatsen netjes en aantrekkelijk te houden voor iedereen en dat voorkomen wordt dat er illegaal afval wordt gestort.

Afval

Op deze parkeerplaatsen staan sinds 2017 nieuwe afvalcontainers. Deze worden eens per week in opdracht van de provincie geleegd. Deze containers zijn bedoeld voor resten van drank- en voedselverpakkingen van de weggebruiker. Ze hebben dan ook geen opening waar vuilniszakken of ander huisvuil doorheen kunnen.

Op steeds meer plekken vindt de provincie de laatste tijd naast de containers oude huisraad en volle vuilniszakken, die niet in de afvalcontainers passen.

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen