Met safarischip De Blauwe Bever naar de sluis bij Driel

Foto: Stichting Rijnoevervaarten

Vanaf Oosterbeek vertrekt het safarischip De Blauwe Bever via de sluis van Driel naar het benedenstroomse gedeelte. Daar wordt gewandeld in het natuurgebied Jufferswaard bij Renkum.

Het is goed zichtbaar hoe de natuur zich hier na de herinrichting in 2015 ontwikkeld heeft.

De stuw

De Nederrijn is een gestuwde rivier. Bij Driel, Amerongen en in de Lek bij Hagestein zorgen stuwen voor het juiste peil. De stroming in de rivier is daarom soms beperkt en het gedeelte tussen Driel en Amerongen had daardoor in de droge zomers van de laatste jaren nauwelijks problemen met de vaardiepte.

De stuw van Driel heeft bovendien een kraanfunctie bij het verdelen van de afvoer van water naar de IJssel en de Nederrijn. Bij grote afvoer staat de stuw open en kan een schip ongehinderd doorvaren. Als de stuw in werking is moet er gebruik worden gemaakt van de sluis. De beleving van het schutten in de sluis is een extra attractie van deze vaart.

Prijzen

Volwassenen 26,00 euro, Kinderen t/m 12 jaar 13,00 euro. De prijs is inclusief een lunch. Voor meer informatie en/of reserveren zie: info.deblauwebever.nl.

Dinsdag 17 augustus, afvaart om 13:30 vanaf ’t Drielse Veer, Veerweg Oosterbeek, terugkomst om 17:00 uur.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen