Eigen zaag mee bij kerstboom zagen op Hoge Veluwe

Foto: pixel2013, Pixabay

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe kunnen bezoekers op 11, 12, 18 en 19 december weer met eigen zaag, hun eigen kerstboom omzagen. De scharrel-den mag gratis mee naar huis. Het kerstbomen zagen is wel aan coronaregels gebonden.

Zo moeten liefhebbers uit hygiënisch oogpunt hun eigen zaag meebrengen, aldus de parkdirectie.

Veel scharrel-dennen

Op de unieke stuifzandgebieden van De Hoge Veluwe groeien veel scharrel-dennen. Deze dennen groeien onder invloed van stikstofneerslag veel sneller dan andere begroeiing van het stuifzand. Als de dennen niet jaarlijks uitgedund worden, groeit het stuifzand binnen korte tijd helemaal dicht en is het unieke landschap verdwenen. De directie van De Hoge Veluwe is er dus bij gebaat om bezoekers een kerstboom te laten omzagen. De ‘kerstboomweekenden’ trekken elk jaar heel veel belangstelling.

Het is dit jaar nodig om vooraf een tijdslot te reserveren. Bij en in het park staan verkeersregelaars die alleen auto’s doorlaten die binnen hun eigen tijdslot arriveren. Bordjes verwijzen naar een zaaglocatie. Daar staan medewerkers van het park klaar om eventueel te helpen. Een bezoek aan de locatie mag maximaal twee uur duren. Er mag één boom per persoon meegenomen worden.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen