Workshop boomgaard zomersnoei op Het Appelland

Een oude appelboom
Een oude appelboom
Foto: Het Appelland

Elst – Het Appelland is een bijzondere boomgaard in Park Lingezegen bij Elst. Voor iedereen die wil leren hoe appel- en perenbomen te snoeien wordt hier een workshop ‘zomersnoei’ georganiseerd op zaterdagochtend 2 juli.

Want dat kan in de winter, maar ook heel goed rond na de langste dag. De ochtend start met koffie/thee en natuurlijk appeltaart.

appellandSnoeien in de zomer

Initiatiefnemer van Het Appelland en Parkpomoloog Michael Witjes geeft liefst iedereen de liefde voor het landschap en in het bijzonder voor hoogstamfruit. Vanuit zijn kennis en jarenlange ervaring weet hij als geen ander dat je ook in de zomer onderhoud aan je fruitbomen kunt plegen.

“Wist je dat de sapstromen na de langste dag naar beneden gaan. De boom is dus niet meer gericht op groei. Door het snoeien in de zomer kun je dus zorgen dat je de groei remt, zorgen voor meer diktehout en meer bloesem in het volgende jaar. Ook voor het grotere onderhoud, dus met zwaar achterstallig onderhoud kan de zomersnoei ideaal zijn”.

Tijdens de workshop leer je kijken naar de boom en de basisbeginselen van het snoeien.

appellandNatuur is uitgangspunt

Op Het Appelland in Park Lingezegen is de ecologie steeds het uitgangspunt. Zo wordt er weinig gemaaid, wordt de bodem met rust gelaten en wordt geen gifspuit gebruikt. In de boomgaard staan niet alleen appelbomen maar ook hazelaars, zwarte bessen, lindes, peren en andere noten en struiken om zo meer biodiversiteit te krijgen.

Eigenlijk zijn er drie boomgaarden aangelegd, naar het gedachtegoed van drie zogenaamde pomologen ofwel appeldeskundigen. Zo is er een boomgaard met soorten van voor 1750, een boomgaard met soorten van rond 1900 en een met soorten van rond 1950. De boomgaard is overdag vrij toegankelijk.

De workshop kost 25 euro inclusief koffie/thee en appeltaart en wordt mede mogelijk gemaakt door Park Lingezegen. Meer informatie en aanmelden kan via hetappelland.nl/agenda.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen