Dagpauwoog dit jaar het vaakst gezien tijdens vlindertelling

Dagpauwoog op vlinderstruik
Dagpauwoog op vlinderstruik
Foto: Eveline de Bruin via Pixabay

De dagpauwoog is dit jaar het vaakst gezien tijdens de jaarlijkse telling van de Vlinderstichting. De vlinder werd volgens de eerste resultaten bijna 15.000 keer waargenomen. Op de tweede plaats staat de atalanta (ruim 9000 keer), gevolgd door het klein koolwitje (ruim 8000 keer). Vorig jaar werd de atalanta nog het vaakst gespot.

Er deden dit jaar ongeveer 6400 mensen mee met de telling. Zij zagen bij elkaar zeker zo’n 84.000 vlinders.

De telling duurde dit jaar maar drie dagen, terwijl deze de afgelopen jaren drie weken duurde. Volgens een woordvoerster van de Vlinderstichting bleek dit een te lange periode om een goede momentopname te maken.

Het warme weer van dit weekend had volgens haar weinig invloed op de telling. “Pas vanaf 30 graden hebben de hoge temperaturen een negatief effect op de hoeveelheid vlinders die zich laten zien en dat was het op de meeste plekken in Nederland dit weekend niet”, aldus de woordvoerster. “Eigenlijk zat het mooie weer juist mee”.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen