“Ik heb veel plannetjes die ik wil uitvoeren”

Salma kinderburgemeester 2019
Salma kinderburgemeester 2019
Foto: Gemeente Overbtuwe

Column van kinderburgemeester Salma. “Ik heb veel plannetjes die ik wil uitvoeren, maar mijn grootste plan is om een feestelijke dag voor kinderen met een beperking te organiseren” Deze week de leuke column van Salma Bensiali, kinderburgemeester van de gemeente Overbetuwe.

Beste mensen,

Ik ben Salma Bensiali, ik ben 11 jaar oud en ik ben dit jaar de kinderburgemeester van de gemeente Overbetuwe. Ik heb veel plannetjes die ik wil uitvoeren, maar mijn grootste plan is om een feestelijke dag voor kinderen met een beperking organiseren. Dit plannetje heb ik al veel eerder bedacht voordat ik kinderburgemeester werd. Eind 2018 realiseerde ik me dat er nog niet heel veel aandacht werd besteed aan mensen/ kinderen met een beperking. Dus haalde ik mijn pen en papier erbij en begon een brief te schrijven naar de burgemeester Toon van Asseldonk die toen nog burgemeester was. Daarna deed ik de brief in de brievenbus. Een paar weken later werd ik tot mijn grote verrassing uitgenodigd voor een afspraak in het gemeentehuis met mijn ouders en mijn broer Omar. Mijn broer zit in een rolstoel en kan niet praten of lopen. Het was heel erg leuk om te horen dat de burgemeester enthousiast was over mijn brief. Hij begon al te praten over het kinderburgmeesterschap en ik wilde al gelijk meedoen! Nu ik kinderburgemeester ben komt de feestelijke dag meer onder de aandacht. Veel mensen willen meewerken en hebben hele leuke ideeën. En ik wil iedereen heel erg bedanken om de feestelijke dag mogelijk te kunnen maken.

In mijn jaar wil ik nog verschillende andere dingen uitvoeren zoals, het zwerfaval onder de aandacht te brengen. Dit wil ik doen door scholen te bezoeken en uitleggen waarom het belangrijk is om afval op te ruimen. Dit zou ik graag willen oppakken met een wethouder van de gemeente.

Mijn plan is ook de bijen en vlinders onder de aandacht te brengen bij mensen. Op zaterdag 17 augustus heb ik de Akkerrandendag geopend met de kinderburgemeester van Lingewaard en de wethouders. Ik vind het een mooi initiatief van de boeren om een stuk van hun akkers af te staan voor de natuur.

Ik heb tot nu toe al best veel dingen gedaan. En al deze dingen waren super leuk en interessant om te doen. In het begin vond ik het heel spannend en nieuw allemaal, maar nu is het wel wat minder geworden dus daar ben ik wel erg blij mee.

Op mijn Instagram account kunnen jullie mijn activiteiten als kinderburgemeester volgen.
Mijn Instagram account is: salma_kinderburgemeester

Met vriendelijke groet,
Salma Bensiali

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen