Fietsdiploma voor nieuwe Nederlanders

Foto: PxHere

Op dinsdag 10 september ontvingen buitenlandse nieuwkomers uit handen van burgemeester Patricia Hoytink-Roubos een fietsdiploma. Afgelopen maanden hebben een aantal mensen deelgenomen aan de cursus fietslessen, zodat ze nu zelfstandig en veilig met de fiets op straat kunnen.

Dankzij lessen fietsen

“Het moeilijkste vind ik om te fietsen en tegelijkertijd een hand uit te steken”, zegt Munira Abozeed, een van de deelnemers aan de door de gemeente Overbetuwe en provincie Gelderland aangeboden cursus. Munira kwam drie jaar geleden uit Syrië naar Nederland. “Dankzij de lessen kan ik nu fietsen”, zegt ze. Aan de cursus deden negen vrouwen mee met een verblijfsvergunning, afkomstig uit Syrië, Uganda en Eritrea.
Cadeau

Certificaat

Burgemeester Hoytink-Roubos ontving de cursisten, reikte de certificaten uit. De deelnemende vrouwen kregen het Overbetuws kookboek, met recepten van over de hele wereld.

Goed voor integratie

Willem van Middendorp maakte zich sterk voor het aanbieden van de cursus aan de nieuwkomers in Nederland. Hij is vrijwilliger bij VluchtelingenWerk en  betrokken bij de Fietsersbond. “Het is goed voor de integratie als je kunt fietsen. Je kunt gemakkelijk ergens naar toe en dat is belangrijk.” “Toen ik hoorde de dat de provincie subsidiegeld beschikbaar had voor fietslessen, heb ik het bij de gemeente aangekaart”, zegt hij. “Ik hoop dat er meer cursussen volgen, want er zijn nog meer mensen die er wat aan zouden hebben.”

De gemeente Overbetuwe bekijkt nog of de cursus een vervolg krijgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen