112

Informatieavond: Voorkom cybercrime

Foto: PxHere

Wat kun je doen om te voorkomen dat je bedrijfswebsite door DDOS-aanvallen offline gaat? Hoe reageer je als cybercriminelen je data gijzelen en losgeld eisen? En wat is CEO-fraude?

Het komt allemaal aan de orde tijdens de informatieavond ‘Voorkom Cybercrime’, die woensdag 9 oktober wordt gehouden in Theater de Kik in Elst. De avond is georganiseerd door het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland samen met de gemeente Overbetuwe.

Cybercriminaliteit

Ondernemers krijgen tijdens deze bijeenkomst voorlichting en tips over hoe zich te wapenen tegen cybercriminaliteit. De verwachting is dat binnen vier tot vijf jaar circa 60 tot 70 procent van alle inbraken digitaal is. Phishing e-mails, CEO-fraude, op afstand te bedienen apparaten en DD0Saanvallen zijn nu al aan de orde van de dag. Daders op afstand zijn moeilijk op te sporen. Digitale bedrijfsprocessen maken bedrijven en organisaties kwetsbaar.

Ethisch hacker

Een ethisch hacker informeert de aanwezigen over de digitale gevaren, de verstrekkende gevolgen en over wat ondernemers kunnen doen om de kans op cybercrime te verkleinen. Na afloop van de presentatie is een aantal cyber-securityspecialisten beschikbaar om individuele vragen te beantwoorden en praktische hulp te bieden. De bijeenkomsten vinden plaats in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de cyber-securityspecialisten van NFIR.

Gratis toegang

De avond is gericht op ondernemers, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De avond is gratis toegankelijk. Wel graag aanmelden via [email protected]. Inloop 18.00 uur, start 18.30 uur in Theater de Kik, Dorpsstraat 39 in Elst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen