Gemeente Overbetuwe koopt volkstuincomplex Elst

Foto: Pxhere Creative Commons CC0

Het volkstuintjescomplex aan de noord-westzijde van Elst is aangekocht door gemeente Overbetuwe. De huidige eigenaar wilde de verhuur, stopzetten omdat hij er vanaf wil. Daardoor zouden de volkstuintjeshuurders zonder locatie zouden komen te zitten. Op deze manier blijven de volkstuintjes voorlopig bestaan.

Besluit in gesloten vergadering

Het besluit werd deze week tijdens een besloten gemeenteraadsvergadering bekend gemaakt. Het is niet duidelijk waarom de gemeente deze aankoop buiten de publiciteit heeft gehouden.
De gemeente koopt het terrein van 4 hectare, gelegen aan de hoek Platenmakerstraat en Hollanderbroeksestraat, voor naar verluidt 15 euro per vierkante meter. Zo hoeft de gemeente niet op zoek gaan naar een nieuwe locatie voor volkstuintjes.

Mogelijk nieuwe locatie woonwagens

Mogelijk wordt het volkstuintjescomplex later nog gebruikt als nieuwe locatie voor woonwagens. Overbetuwe is op zoek naar geschikte plekken om, in totaal een stuk of zes woonwagens, kwijt te kunnen, zowel aan de oost- als westzijde van de gemeente. Enkele jaren geleden is het kleine woonwagenkamp bij de milieustraat in Elst opgedoekt. De aankoop komt op een gunstig moment; eigenlijk wilde de gemeente in eerste instantie alleen onderzoek doen naar de beste locaties en aankoop van de benodigde gronden. De VVD zal tevreden zijn, want zij vonden het bedrag van 400.000 euro, wat daarvoor uitgetrokken zou worden, te hoog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen