Adopteer een hoogstamfruitboom

Foto: Overbetuwe Nieuws Petra Scheutjens

Ook genieten van de oogst van uw geadopteerde boom in Hemmen? Dat kan! Ekoboerderij de Lingehof en Tuinderij de Stroom, de gezamenlijke krachten achter Hoogstamfruit Hemmen, bieden u dit aan.

De Betuwe is van oudsher een gebied waar veel fruit geteeld wordt dankzij de vruchtbare kleibodem. De hoogstamfruitboom maakt al heel lang deel uit van het Betuwse landschap. Sinds het echter mogelijk is ook op laagstam fruit te telen, zijn vrijwel alle telers hierop overgestapt. Laagstam is makkelijker te snoeien en te oogsten. De prachtige hoogstamboomgaarden – het typische landschap van de Betuwe – verdwenen hiermee.

Op Landgoed Heerlijkheid Hemmen zijn, zo’n 15 jaar geleden, ongeveer 500 hoogstamfruitbomen aangeplant. Oude en voor de meesten van ons inmiddels onbekende appelrassen, die niet meer in de winkel liggen, zoals de Notarisappel en de Groninger Kroon. Deze bomen staan in verschillende boomgaarden in en rondom Landgoed Hemmen.

U kunt via ‘Hoogstamfruit Hemmen’ uw eigen hoogstamappelboom adopteren. U wordt dan uitgenodigd voor de jaarlijkse bloesempicknick en in de herfst, tijdens het plukseizoen kunt u uw appels komen plukken en er naar wens sap van laten persen.

De adoptie van een hoogstamappelboom is ook leuk om cadeau te doen. Ideaal voor gezinnen, collega’s en kinderen, maar ook als herinnering aan dierbaren of geboorte van een kind.
Een blijvend en levend aandenken. U ontvangt een houten bordje die u persoonlijk kunt maken met een tekst of schildering om bij uw boom te bevestigen.

Hoogstamfruit Hemmen
Hemmensestraat 17
6668 LB Randwijk
[email protected]

Kijk op de website: www.hoogstamfruithemmen.nl

bron van dit bericht: http://heerlijkhemmen.nl/adopteer-een-appelboom/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden