Dierengeluiden Overbetuwe Doet

De cheques van Overbetuwedoet worden binnenkort weer huis aan huis verspreid. De vrijwilligers die een vlindertuin aan de Uilenburgsestraat willen realiseren, vragen aan iedereen of zij de cheques willen doneren aan dit project.

De cheques doneren kan via Overbetuwe Doet , of deponeren in dozen die op een aantal strategische plaatsen komen te staan.

De vlindertuin is een mooi en leuk initiatief. Achter de stal van de kinderboerderij ligt nu nog de paardenbak, maar deze wordt omgetoverd naar een leuke geitenwei en een prachtige bloementuin waar iedereen gratis van kan genieten. Om deze tuin ook rolstoel toegankelijk te maken komt er een verhard pad van de stal naar het middelpunt van de tuin, waar bankjes en andere zitjes komen te staan. Vanuit dit zitgedeelte gaat er dan ook weer een verhard pad naar de boerderij terug. Voor de mensen die goed ter been zijn komen er een aantal natuurlijke paadjes tussen de de planten en natuurlijk de vlinders door. Achter de paardenbak wordt nog een flink stuk grasland bij de tuin betrokken. In dit grasland komen allerlei kruiden, zoals paardenbloem, madelief, boterbloem en nog vele andere. Het geheel moet dus een bloemrijke tuin worden die van het vroege voorjaar tot het late najaar vlinders trekt.

Als het je leuk lijkt om mee te helpen dit stukje natuur in de buurt van Heteren te maken meld je aan op 06-51628846. Tot ziens aan de Uilenburgsestraat 1a in Heteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen