112

Tips aan Meld Misdaad Anoniem moet criminaliteit tegengaan

Foto: Campagne Meld Misdaad Anoniem

Jaarlijks stuurt Meld Misdaad Anoniem 16.000 meldingen door naar de politie en andere partners. Daarmee worden dagelijks zaken worden opgelost. De hulp van burgers is hierbij van groot belang.

Lege loodsen en stallen zijn aantrekkelijk voor criminelen, om bijvoorbeeld drugs te produceren. Veel locaties liggen afgelegen. Bovendien zijn verhuurders zich nog onvoldoende bewust van de risico’s. Bedreigingen richting getuigen zorgen ervoor dat misstanden onzichtbaar blijven. Daarnaast heerst een zwijgcultuur binnen sommige gemeenschappen Het anonieme meldpunt Meld Misdaad Anoniem kan hierin een breekijzer zijn.

In Overijssel en Gelderland kwamen in de eerste negen maanden van dit jaar 47 anonieme meldingen binnen. Deze gingen vooral over de productie van synthetische drugs. Vermoedelijk zijn er meer labs dan er worden opgespoord. Drugslabs zijn levensgevaarlijke chemische fabriekjes voor xtc en amfetaminen. Vaak worden ze in georganiseerd verband opgezet. Bij de verhuur van het pand, de opbouw van een lab en het verduisteren van afval zijn veel partijen betrokken. Door te melden kan veel ellende worden voorkomen. De signalen kunnen anoniem worden gemeld bij Meld Misdaad Anoniem.

Geef verdachte zaken door

Heb je op een afgelegen plek ongebruikelijke activiteiten gezien, zoals:

  • het af- en aanrijden met voertuigen
  • bouw- en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
  • een typische stank
  • een onverklaarbaar uitgavepatroon

Geef het door aan Meld Misdaad Anoniem. Het meldpunt is onafhankelijk (geen politie), wat betekent dat het ook echt anoniem is.

Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of online in een beveiligde omgeving via meldmisdaadanoniem.nl

(Bron: Meld Misdaad Anoniem)

.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen