Nieuwe geschikte locatie voor Huiskamer Driel gezocht

Foto: Overbetuwe Nieuws Petra Scheutjens

Anders dan in Elst, waar de Huiskamer een steeds grotere aanhang krijgt en er voldoende middelen voor zijn, is De Huiskamer Driel noodgedwongen gestopt. Sinds de Huiskamer Driel geen ruimte meer kan huren in de voormalige discotheek Carolus is er gezocht naar een andere geschikte plek. Tot dusver is er nog geen gevonden.

De Huiskamer Driel is ooit begonnen als project om mensen uit de vogelbuurt bij elkaar te krijgen, omdat de huizen gerenoveerd zouden worden. Het bleek een succes, want er kwamen steeds meer buurtgenoten naartoe. Niet alleen ouderen vonden het gezellig om samen koffie te drinken en aan leuke activiteiten mee te doen, ook jongeren wisten het te vinden. De Huiskamer werd draaiende gehouden door vrijwilligers.

Zoektocht naar nieuwe plek

In het afgelopen jaar is er gekeken of de Huiskamer Driel op een andere plek kan worden gehouden. Het bleek lastiger dan verwacht! Sommige locaties waren niet geschikt voor mindervaliden. Of de ruimte mocht niet aangepast worden, of alles moest naderhand weer worden weggehaald. Daarnaast bleek soms de huur te hoog te zijn om de ruimte te huren. Nieuwe projecten als Wiel van Driel of het nieuwe Dorpshart zijn nog maar in het beginstadium. Het is nu afwachten of daar een plekje voor De Huiskamer Driel beschikbaar komt.

Cissie en Agnes

Cissie Rensen en Agnes zijn vrijwilligers van De Huiskamer. Ze vinden het erg jammer dat er geen bijeenkomsten meer georganiseerd kunnen worden. De vaste bezoekers van de Huiskamer hebben geen plek meer om samen te komen. Velen van hen zitten nu vaak hele dagen thuis en hebben geen uitlaatklep meer. Agnes, de creatieve kracht achter de Huiskamer, denkt nog graag terug aan de dagen dat er een bingo gehouden werd en een spontane liedjesmiddag ontstond. Cissie, die in een rolstoel terecht is gekomen, onderkent de uitdagingen om een ruimte te vinden die ook toegankelijk is voor mindervaliden. De toiletten zijn niet altijd geschikt voor oudere mensen die slecht ter been zijn. Beide vrouwen willen dat de Huiskamer weer een nieuw leven ingeblazen wordt. Er is grote behoefte aan een plek om samen te komen in Driel.

Voorwaarden nieuwe plek

Wie kan helpen aan een (tijdelijke) ruimte waarin de Huiskamer weer mensen kan ontvangen? Een plek waar er weer activiteiten kunnen worden georganiseerd voor iedereen die eraan mee wil doen? Geef het door aan [email protected]

De voorwaarden zijn:

  • een plaats die huiselijk mag worden aangekleed
  • waar een kast mag staan waarin spullen kunnen worden opgeborgen
  • met een keukentje en toilet
  • geschikt voor mindervaliden en rolstoeltoegankelijk.
  • voor een redelijke huur
  • Liefst zo snel mogelijk te betrekken
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen