Curlen voor jongeren op Winterfestijn

Curling is een sport die steeds populairder wordt, ook bij jongeren.
Curling is een sport die steeds populairder wordt, ook bij jongeren.
Foto: Jaleesa Derksen

Meer voor de jeugd. Het was de wens van enthousiaste bezoekers van het Winterfestijn. Voor schaatsen op de baan worden ze wat te groot en voor een avondje doorzakken zijn ze nog te jong. Om ook deze doelgroep te voorzien, is er nu ook curlen voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Een van de belangrijkste doelstellingen van het Winterfestijn is het bedienen van alle inwoners van de Overbetuwe. Groot en klein, jong en oud, iedereen moet een plekje hebben op en rond de ijsbaan. Vanuit die gedachte miste de organisatie van het festijn nog wat activiteiten voor de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar.

Populaire activiteit

Curlen is al jaren een van de populairste activiteiten op de ijsbaan van het Winterfestijn in Elst. Maar aan de wedstrijden doen vooral volwassenen mee. Het evenement wordt altijd georganiseerd door Landgoed Welderen en Hockeyclub Overbetuwe (HCOB).

Curlingwedstrijden

De curlingwedstrijden voor jongeren vinden plaats op woensdag 18 december en op maandag 30 december. De wedstrijden starten om 17.00 uur en duren tot 18.30 uur. Het volwassen curlen begint op deze twee dagen dan ook niet om 18.30, maar om 19.00 uur.

Meedoen?

Wil je meedoen aan het jeugdcurlen? Dan kun je je opgeven via www.wfob.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen