Burgemeester reikt Koninklijke onderscheiding uit aan Marianne Veens

David Kampschröer, Marianne en burgemeester Hoytink-Roubos
David Kampschröer, Marianne en burgemeester Hoytink-Roubos
Foto: FB P.Hoytink-Roubos

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos heeft zondagmiddag een van de kindervoorstellingen van het jeugdtheater in Herveld van Toneelvereniging De Vriendenkring Herveld-Andelst bijgewoond. Daarna reikte ze een Koninklijke onderscheiding uit aan Marianne Veens.

Marianne zet zich al tientallen jaren vrijwillig in. Ze is vooral iemand die graag nieuwe projecten opstart. Marianne heeft de dorpskrant en de dorpsraad opgezet, de wandelvierdaagse van Herveld Andelst opgericht en de eerste jeugdvakantieweek georganiseerd. Er zijn zoveel activiteiten, waar ze zich voor in heeft gezet. Ze is begonnen op haar 16e en is, nu ze 67 is, nog steeds niet van plan om ermee te stoppen.

Voormalige kinderburgemeester David Kampschöer

Marianne wilde nooit een lintje. Niemand mocht van haar eentje aanvragen, dat heeft ze altijd nadrukkelijk aangegeven. Uiteindelijk hebben de kinderen van de toneelvereniging toch het initiatief genomen. De voormalige kinderburgemeester David Kampschöer had vorig jaar al de onderscheiding aangevraagd. Omdat er zo’n lange tijd overheen ging voordat het goedgekeurd werd, kon hij zelf het lintje niet opspelden. David was wel bij de uitreiking aanwezig. Deze keer stond Marianne niet achter de schermen, maar letterlijk op de voorgrond. Ze kreeg naast het lintje ook bloemen en voor iedereen was er een tompouceje en een drankje.

Lintje in de kast

Haar grote liefde is toch wel het jeugdtheater. Marianne bedenkt samen met de kinderen een thema en bespreekt de rollen. Bovendien schrijft ze het script en maakt ook nog de kostuums en de attributen op het toneel. Ze houdt zich het liefste op de achtergrond, het werk geeft haar meer voldoening dan een onderscheiding ooit kan geven. Het lintje ligt nu in de kast, uit het zicht. Ze vindt het wel lief van de kinderen, dat ze haar op deze manier in het zonnetje hebben gezet.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Marianne kreeg een koninklijke onderscheiding en mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Overbetuwe Nieuws feliciteert haar met de onderscheiding en spreekt waardering uit voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger. Mensen zoals Marianne maken de wereld een stukje mooier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen