Boeren de weg op om te protesteren, distributiecentra nog ongemoeid

Distributiecentrum van Jumbo supermarkt in Elst
Foto: Overbetuwe Nieuws

Veel boeren waren al vroeg op pad om te protesteren tegen het stikstofbeleid van de regering. Gisterenavond stonden er al de eerste tractoren op het Binnenhof in Den Haag. Vandaag wordt er veel drukte op de wegen verwacht door de demonstraties.

De rechter heeft verboden om distributiecentra van supermarkten te blokkeren. Op een paar kleine acties na is daar gehoor aan gegeven. Vanmorgen was er geen enkele boer te zien bij het distributiecentrum van de Jumbo in Elst. Daar was een extra bewaker ingezet om de veiligheid in de gaten te houden, maar veel werk had hij er niet aan.

Sympathie en steun

Zolang de regering niet met een afdoende wetgeving komen ,voor de situatie waar ze de boeren nu in dwingen, zullen er acties gehouden worden. De boeren hopen de sympathie en steun van de burgers te blijven houden, maar ze weten ook dat ook zij de dupe kunnen worden van hun demonstraties. De samenwerking tussen de boeren als ook de bouwers is sterker dan ooit en ze vormen samen een front.

File informatie in de gaten houden

Mocht je vandaag nog de snelweg op moeten, kijk dan van tevoren naar de situatie op wegen in Nederland. Want er zijn lange files ontstaan door tractoren die langzaam rijden of opritten blokkeren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden