Blokkade op het voetpad door Winterfestijn

Foto: Winterfestijn

De schaatsbaan, het wintercafé en de overkapping van het Winterfestijn nemen heel wat ruimte in van het centrum van Elst. Door de verbouwing van het gemeentehuis is de weg nog smaller geworden.

Voor de voetgangers moest een goede oplossing worden gevonden. Er werd gekozen voor een voetpad te creëren, die door de tent en langs de ijsbaan loopt. Daardoor kunnen voetgangers zich in beide richtingen verplaatsen.

Blokkade op het voetpad

Maar het bleek ook mooie plaats te zijn om fietsen neer te zetten. Toen het bij het Winterfestijn druk was en doordat dj Anang muziek draaide, stonden er fietsen overal op het voetpad. Hierdoor ontstond een blokkade op het voetpad. Mensen die minder goed ter been zijn of in een rolstoel zitten konden er niet meer door.

Speciale fietsenstalling

Winterfestijn roept de fietsers op niet hun fietsen, in hun haast om naar de ijsbaan te komen, te parkeren op plaatsen waar het niet mag! Voor Hans! Wonen is een speciale fietsenstalling gemaakt. Zo hebben de voetgangers en La Strada geen last meer van obstakels op het voetpad.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen