Twee bijzondere vrijwilligers bij woonzorglocatie Tertzio

Vera en Alessandra
Vera en Alessandra
Foto: Attent Zorg en Behandeling

In de kerstvakantie werd Attent Zorg en Behandeling, woonzorglocatie Tertzio, blij verrast door twee meisjes Vera (op 3 januari 10 geworden) en Alessandra (9 jaar) uit Elst, die bij de receptie vroegen of ze vrijwilligerswerk konden komen doen.

Deze twee dames waren zo enthousiast en de reden waarom ze het graag wilden deed ons besluiten om ze mee te laten draaien bij dagbesteding De Elster Toren.

Waarom vrijwilligerswerk doen?

“Wij vinden het leuk ouderen gezelschap te houden en zagen op het journaal dat veel ouderen eenzaam zijn, omdat bijvoorbeeld hun man of vrouw is overleden. Zo kwamen we op het idee. Wij noemen de ouderen de ‘Golden Oldies’, maar afgekort  ‘Goldies’.” (Dit is verzonnen door Alessandra en haar ouders.)

Wat hebben Vera en Allesandra gedaan?

Vera en Allesandra hebben meegeholpen met creatieve activiteiten, zoals tekenen, papier maché poezen beschilderen en beplakken, meegedaan met bewegen op muziek bij de dansmiddag. Ook hebben zij af en toe meegeholpen met kleine klusjes, zoals koffie en thee halen voor de mensen en geholpen met kerstspulletjes in een doos doen.

Op de laatste dag hebben ze voor iedereen het lied van Suzan en Freek ‘Blauwe dag’ gezongen.

Wat willen zij later worden?

Vera wil iets met zingen of musical en/of iets met voetbal. Ze gaat binnenkort op judo en op voetbal en is voor Ajax. Alessandra wil misschien later in de zorg gaan werken als fysiotherapeute of als laborante in het laboratorium. Ook wil ze graag iets doen met theater of musical.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen