Stichting Disco Elst ontvangt Leefbaarheidsaward 2019

De huurdersvereniging reikt ieder jaar het leefbaarheidsaward uit. Deze wordt uitgereikt aan degene die een aantoonbare bijdrage heeft geleverd aan de leefbaarheid in Elst en op deze wijze het wonen in Elst extra plezierig heeft gemaakt. Iedere vereniging of persoon kan genomineerd worden.
De 13e Leefbaarheidsaward ‘De Regelaar’ is uitgereikt door de huurdersvereniging Over-Betuwe (HvOB). De huurdersvereniging werd vertegenwoordigd door Leo de Wijs, Theo v Beuningen, Ben Hendriks, Evert Meeuwissen, Ton Hofman en Willy Peters. De jury bestond uit wethouder Wijnte Hol, Igor Claassen en mevrouw Wil Aquarius

Het belang van meer sociale woningen benadrukt

In zalencentrum ‘Onder de Toren’ kwam iedereen bij elkaar. Tijdens hun nieuwjaarsbijeenkomst nam huurdersvereniging Over-Betuwe (HvOB) die de belangen van de huurders van Woningcorporatie Vivare in Elst behartigt, de gelegenheid om nogmaals het belang van meer sociale woningen in Elst te laten bouwen te benadrukken. Leo de Wijs en Igor Claassen, manager van Klant Maatwerk Vivare, gaven beiden hierover een toespraak. De wethouder Wijnte Hol gaf in zijn toespraak aan dat hij er echt mee bezig is, maar dat er nog een aantal belemmeringen uit de weg moeten worden geruimd.

Zeven genomineerden

Zeven genomineerden stonden op de lijst. De jury had er de drie beste uit geselecteerd. Op de eerste plaats stond Stichting Disco Elst. Zichtbaar geëmotioneerd reageerden de medewerkers van de Disco op de prijs. Jan Straatman nam de leefbaarheidsaward met het beeldje en de cheque in ontvangst. In een dankbetuiging gaf hij aan hoe dankbaar hij en zijn team met de prijs waren, vooral omdat ze een moeilijk jaar achter de rug hadden. Ze hadden afscheid moeten nemen van zijn vader die ook dj was. Bij de leefbaarheidsaward hoort een geldprijs van € 1000,- die bestemd is voor een nieuw of bestaand project én een vrij te besteden cheque van € 50,-.

De tweede en derde prijs

De tweede prijs, bestaande uit een oorkonde en € 100,-, ging naar de Zondagssoos waarvan de organisatie in handen is van Forte Welzijn. De derde prijs ging naar An Pieterse voorgedragen door mevrouw Pfaffier. Ook zij kreeg de oorkonde en de geldprijs.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen