Herinneringen aan “Zevenster” gezocht

De 'Zevenster' Slijk-Ewijk
Foto: Historische Kring

Op zaterdag 7 december heeft onze burgemeester, mevrouw Patricia Hoytink-Roubos, de opnieuw geplaatste gedenksteen van de ‘Zevenster’ tegen de voorgevel van dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk onthuld.

Bij deze onthulling is een stukje van de geschiedenis van de gedenksteen en de ‘Zevenster’ verteld.

Historische Kring

In ‘Oud Neis’, het verenigingsblad van de Historische Kring Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en omstreken, heeft een uitgebreider artikel gestaan met herinneringen en gedenkwaardigheden. Naar aanleiding van dit artikel kwamen er diverse mensen die zeiden: “Nou, wij hadden ook wel wat kunnen vertellen hoor en we hebben ook nog wel foto’s.” Dit klinkt de Historische Kring natuurlijk als muziek in de oren.

Nieuwe avond gepland vol herinneringen 

Daarom worden er op woensdag 23 september aanstaande een gehele avond herinneringen aan de ‘Zevenster’ opgehaald, hopelijk met veel foto’s op een groot scherm. Deze avond is iedereen welkom, die iets van de ‘Zevenster’ weet of er (nog) niets van weet, maar wel benieuwd is naar een geweldig stukje geschiedenis van Slijk-Ewijk.

U bent natuurlijk ook van harte welkom om uw eigen verhaal te vertellen op deze avond.

Verhalen gezocht over de ‘Zevenster’

Maar voor het zover is moeten we natuurlijk wel een verhaal hebben, dus hierbij vragen we iedereen, die zelf iets weet van de Zevenster of foto’s heeft of iemand kent die er gewoond heeft, contact op te nemen met: – Gert Verhaaf, via de mail: [email protected] of telefonisch: 0481 – 481 882. Of neem contact op met Dini Huijbers, via de mail: [email protected] of telefonisch: 06 – 365 653 85.

Eén van ons komt met alle plezier met een schrijfblokje naar u toe. Als u foto’s hebt, willen we die graag scannen en daarna krijgt u ze direct terug. Ook als u leuke anekdotes of vermeldingswaardige herinneringen hebt aan het dorp Slijk-Ewijk vanaf 1950 tot heden, horen we dat graag van u. We gaan er met u samen een fantastische avond van maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden