Wethouder Dimitri Horsthuis opent Bibliotheek op School bij Dreumesland

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder opende bij peuterspeelzaal Dreumesland in Elst een ‘Bibliotheek op School’ van Bibliotheek Gelderland Zuid. Samen werken peuterspeelzaal, Basisschool ’t Startblok en de bibliotheek aan een rijke leescultuur, op school én thuis.

Zeven jaar geleden werd de eerste ‘Bibliotheek op school’ in Overbetuwe geopend. Hierna heeft gemeente Overbetuwe flink uitgebreid. Woensdag 4 maart sloot in Overbetuwe de eerste voorschoolse instelling aan en Dimitri Horsthuis-Tangelder mocht deze feestelijk openen.

Jong geleerd is oud gedaan

Het is heel belangrijk dat iedereen goed kan lezen en schrijven en dat we niet vroeg genoeg kunnen beginnen met het lezen en voorlezen en kijken naar boeken. Boeken stimuleren de fantasie en maken je wereld groter. Superbelangrijk dus. Gemeente Overbetuwe is blij dat Dreumesland in deze school ’t Startblok, OBGZ en SPO ervoor zorgen dat ook de allerkleinsten kunnen genieten van boeken. Natuurlijk hoopt gemeente Overbetuwe dat alle ouders hun kinderen voorlezen thuis, want dat is nog veel belangrijker.

Ook bibliotheek bij De Regenboog

Op dezelfde dag is ook het startschot gegeven van de Bibliotheek op school bij peutergroep De Regenboog in Valburg. Ook hier kunnen peuters vanaf 4 maart genieten van een mooie collectie peuterboeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen