Kom naar de open dag van volkstuin in Elst

Foto: Pexels

Ben je hobbytuinder en op zoek naar een stukje grond om jouw eigen groente en fruit te verbouwen? Dan is een volkstuin wellicht iets voor jou!

Aan de Platenmakersstraat in Elst ligt een volkstuincomplex. Dit wordt beheerd door Gemeente Overbetuwe. Het complex telt bijna 70 percelen van verschillende grootte. In het nieuwe seizoen 2020 komen er weer enkele stukken beschikbaar voor verhuur. De huurprijzen variëren van € 25 tot € 75  per jaar. De percelen worden uitsluitend verhuurd aan hobbytuinders.

Alleen serieuze tuinders uit Elst

Gezocht wordt naar mensen die woonachtig zijn in Elst en voldoende tijd hebben om regelmatig in hun moestuin te werken. Daarbij moet je interesse hebben om mee te doen aan gezamenlijke activiteiten, zoals het onderhoud van de paden of de jaarlijkse champostactie. Champost, beter bekend als champignonmest, is een mengsel van stro, paardenmest, kippenmest, kalk en veen. Het is een product afkomstig van de teelt van champignons. Champost is onkruid- en ziektevrij door verhitting tot 70°C na de teelt van champignons.

Open middag bij de volkstuin

Op zaterdag 14 maart van 14.00 uur tot 15.00 uur wordt een open middag voor belangstellenden gehouden. Daarvoor kun je je aanmelden via [email protected]. Doe dit uiterlijk 10 maart! Je krijgt dan een persoonlijke uitnodiging voor de open middag. Op de open middag krijg je een rondleiding over het complex en zullen andere tuinders jouw vragen beantwoorden.

Alleen als je je vooraf via e-mail heeft aangemeld, kunt je in aanmerking komen voor een volkstuin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen