Inspirerende middag over Vrouw en Veiligheid

Theater KiK was zondagmiddag gevuld met allerlei vrouwen, die geïnteresseerd waren in de bijeenkomst Vrouw en Veiligheid. Deze dag werd georganiseerd door Vrouwen met Lef Betuwe in samenwerking met theater KiK.

Het thema vrouw en veiligheid sloot perfect aan op de Internationale Vrouwendag. Drie vrouwen, die allemaal een belangrijke rol hebben in veiligheid, gaven elk een lezing.

Officier van justitie

Geertje van Roermund is officier van justitie van Oost-Nederland. Zij is nauw betrokken geweest bij het voorkomen van een aanslag door een groep extremisten in Arnhem. Wat het betekent het om als vrouw in zo’n hoge positie te zitten en waar haar gezin mee te maken krijgt, daar gaf ze een verhelderend inzicht in.

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos

Daarna is de burgemeester van gemeente Overbetuwe aan het woord. Patricia Hoytink-Roubos is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Zij vertelt dat haar rol als burgermoeder ook inhoudt dat ze cases bestudeert en daarin in overleg ook vergaande beslissingen moet nemen. Als een van de weinige gemeenten in Nederland beschikt over een interventieteam, waardoor er ingegrepen kan worden voordat de situatie escaleert.

Annemarie Timmermans

Gedragsveiligheidskundige Annemarie Timmermans is, ondanks dat ze een deskundige op het gebied van persoonlijke veiligheid, zelf gestalkt. Ze heeft zelfs een aanval op haar persoon overleeft. In plaats van in een slachtofferrol te zitten, besloot ze er sterker uit te komen. Ze schreef er een boek over en geeft lezingen overal in het land.

Kleinkunsttrio Rouxlala

De middag werd opgevrolijkt door het kleinkunsttrio Rouxlala. Met serieuze en humoristische muziekstukjes maakten de dames Mieke, Daan en Tynke een soepele verbinding tussen de lezingen.

“Wie zich veilig voelt durft alles!”

Veiligheid houdt veel meer in dan zorgen dat je jouw huis goed afsluit, op verdedigingscursus gaan, of een goede virusscanner op de computer hebben. Het is ook het vertrouwen op jouw intuïtie. Als er iets niet klopt, niet goed voelt, dan doe je er wat mee en praat je het niet goed. Als je date, zorg dan dat je jouw roze bril afzet. Onveiligheid op jouw werk? Pak het dan aan door naar een vertrouwenspersoon of bedrijfsarts te gaan. Zie je bij de buren dat er een situatie uit de hand loopt? Onderneem dan actie! Als we meer op elkaar gaan letten, dan wordt de samenleving veiliger.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden