Zorglocaties Stichting Samen Zorgen gaan vanaf 14.00 uur dicht voor bezoekers

De kans is groot dat partners van mensen in verpleeghuizen niet meer op bezoek kunnen komen
De kans is groot dat partners van mensen in verpleeghuizen niet meer op bezoek kunnen komen
Foto: Pixabay

Er zijn gesprekken over niet meer toelaten van bezoek in verpleeghuizen.  De kans bestaat dat de verpleeghuizen wegens het coronavirus op slot gaan voor bezoekers. Zowel ActiZ, de branchevereniging van organisaties die actief zijn op het gebied van zorg aan ouderen, als Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde, zegt na een bericht in De Telegraaf dat er donderdag gesprekken over lopen.

Stichting Samen Zorgen heeft al besloten om de zorglocaties vanaf 14.00 uur vanmiddag voor bezoekers te sluiten. Dat betekent dat De Hoge Hof in Herveld en Liefkenshoek in Heteren de deuren sluiten. Kaartjes, bloemen en andere cadeautjes mogen wel worden afgegeven. Deze worden in de centrale hal verzameld en van daaruit naar de bewoners gebracht.

Maatregel om zwakkere bewoners te beschermen

De maatregel zou dan worden genomen om de toch al zwakke bewoners tegen het nieuw coronavirus te beschermen, maar ook het personeel. Voor de bewoners is het virus gevaarlijker dan voor wie ook en personeel kan nu al helemaal niet meer worden gemist.

In veel verpleegtehuizen geldt nu al een maximum bezoek van een persoon per dag. Dat betekent dat partners van mensen die in een verpleeghuis zitten nog wel op bezoek kunnen komen.

Crisisteam komt vandaag weer bijeen

Het crisisteam van het kabinet komt vandaag opnieuw bijeen. Als er een beslissing komt over het sluiten van verpleeghuizen, zal deze genomen worden in de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb), laten ingewijden weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen