Afname ziekenhuisopnames en extra beademingsapparatuur door Defensie

Foto: Pixabay

Volgens de laatste officiële berichten van het RIVM zijn er 93 patiënten overleden, 884 nieuwe patiënten, in totaal 11.750 positief geteste personen. Dit zijn alleen de bekende gevallen van patiënten met het coronavirus. Niet iedereen die ziek is, is getest. Diegene die thuis blijven blijven buiten deze gegevens om.

Sinds 29 maart zijn 884 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 11.750. Onder hen zijn 3.990 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

Aantal opnames nemen minder snel toe

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

In Gelderland zijn er toch nog veel ziekenhuisopnames

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Defensie stelt extra beademingsapparatuur beschikbaar voor ziekenhuizen

Defensie levert nog eens 25 beademingsapparaten aan ziekenhuizen door heel Nederland. De levering van deze apparaten komt bovenop een eerdere levering van 40 stuks.

Deze 25 apparaten zijn afgelopen week door specialisten van de firma Dräger in Zoetermeer gebruiksklaar gemaakt. Vrachtwagens en een enkele Amarok pick-up van de landmacht leveren de apparaten af bij de ziekenhuizen. Die gebruiken de apparaten om ernstig zieke coronapatiënten te beademen op hun intensive care-afdelingen. Defensie stelt de middelen beschikbaar op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Strijd

Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten liet eerder al weten dat Nederland een beroep kan doen op de militaire organisatie om te helpen in de strijd tegen corona. “Uiteraard doen we wat mogelijk is om de Nederlandse bevolking waar mogelijk bij te staan.”

Defensie levert naast beademingsapparatuur ook meerdere planners die ziekenhuizen en veiligheidsregio’s assisteren bij de coördinatie van de coronacrisis en de herverdeling van patiënten. Tevens zijn militair verpleegkundigen ingezet om de civiele zorgsector te ondersteunen.

Bron: Rijkasoverheid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen