112

De eerste bekeuringen samenscholing in Elst uitgedeeld

Foto: Petra Scheutjens

De eerste vijf bekeuringen wegens samenscholing zijn in Elst uitgeschreven. Jongeren kwamen samen herhaaldelijk samen op het Europaplein in Elst en bezorgden overlast. Samenscholing is verboden sinds de noodverordeningen in verband met het coronavirus.

De politie heeft de jeugd diverse keren gewaarschuwd maar ze wilden niet luisteren. Naar aanleiding van vele meldingen na overlast en dat de anderhalve meter niet in acht werden genomen, zijn er boetes uitgedeeld.

Nieuwe borden

Voor de corona maatregelen heeft gemeente Overbetuwe nieuwe borden laten maken door Pol Heteren. Deze zijn op zo’n 45 plaatsen in de Overbetuwe terug te vinden. Het bord laat zien aan welke regels je moet houden en dat je een boete riskeert als je je er niet aan houdt.

Over het algemeen houden de meeste mensen zich aan de regels. Diegenen die met zijn drieën of meer op straat zijn en geen 1,5 meter afstand van elkaar houden, zijn strafbaar volgens de nieuwe regels. Zij riskeren een boete van 390 euro. Ben je onder de 18 jaar dan is de boete 95 euro.

Het gaat niet om de (hoogte van) de boetes. Maar omdat je, door je aan de regels te houden, niet alleen jezelf maar ook andere mensen beschermd tegen besmetting met het coronavirus. Blijf daarom zoveel mogelijk thuis.

bekeuringen samenscholing

Bron: Politie Overbetuwe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen