NK Straatmuzikanten en Vrijetijdsmarkt Overbetuwe 2020 geannuleerd

De Kilo Knallers, winnaar 2019 van het NK Straatmuzikanten
Foto: NKS

De veertiende editie van het NK Straatmuzikanten, kortweg NKS, zou zaterdag 20 juni dit jaar plaatsvinden. Het muziekevenement zou namelijk samen met de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe, kortweg VTM, worden gehouden. Vanwege de onzekere tijden door de coronavirus-pandemie hebben beide organisaties in nauw overleg besloten om de evenementen op die dag te annuleren. Beide evenementen worden verschoven naar volgend jaar.

Het draaiboek van het NK Straatmuzikanten 2020 was nagenoeg klaar. Medio februari werd het maximaal aantal van 38 deelnemers al bereikt. ,,Wij hadden half maart de actieplannen zo goed als rond”, vertelt initiatiefnemer Tonny Dulos. ,,Wij moesten nog enkele sponsoren bezoeken, maar dat moesten wij ineens na de RIVM-maatregelen vanwege het coronavirus op een heel laag pitje zetten. Helaas, het is niet anders. Jammer.”

Samen

Dit jaar zou de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe voor het eerst samen met het NK Straatmuzikanten plaatsvinden. ,,Wij hebben vorig jaar al oriënterende gesprekken gehad met leden van de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe en wij vonden de markt prima in ons concept passen. Zo’n combinatie zorgt zeker voor extra publiek naar het centrum van Elst. Onze deelnemers spelen in de Dorpsstraat en de vrijetijdsmarkt heeft de activiteiten op het Plein voor het gemeentehuis, een deel van de Oranje Nassaustraat plus een deel van de Dorpsstraat”, legt Paul Lapian, voorzitter van de Stichting NK Straatmuzikanten, uit.

Mariël de Vries van Vrijetijdsmarkt Overbetuwe is enthousiast over de combinatie van deze evenementen.
De Vries: ,,We zagen mogelijkheden om met het NK Straatmuzikanten samen te gaan. In het verleden hadden wij de vrijetijdsmarkt altijd in begin september, pal voor de Paardenmarkt. Voor veel mensen is dat te kort voor het begin van het nieuwe seizoen van bijvoorbeeld cultuur, sport en recreatie.”

Verschuiven is geen optie

Helaas zien beide organisaties zich genoodzaakt om, in verband met de RIVM-maatregelen die tot eind april begin mei duren, een beslissing te nemen over het laten doorgaan van deze evenementen. Zowel de leden van het NKS als die van VTM waren unaniem over het besluit: Annuleren en doorschuiven naar volgend jaar, zaterdag 19 juni 2021.

,,Het NKS alsnog verschuiven om het later dit jaar te houden was voor ons geen optie. Veel deelnemers hebben dan andere verplichtingen”, geeft Lapian aan.

,,We hebben nagedacht over een alternatief, en of we een onderdeel nog door kunnen laten gaan. We hebben nu het idee opgevat om de stoepkrijttekenwedstrijd op een andere manier invulling te gaan geven: kinderen kunnen op zaterdag 20 juni een mooie stoepkrijttekening maken voor hun deur, met inachtneming van de coronaregels natuurlijk,”, licht Mariël de Vries toe.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden