Bijzondere herdenkingsceremonie bij het Indië-monument in Andelst

Ieder jaar organiseert de Clara Fabriciusschool een herdenking bij het Indië-monument in Andelst. Dit jaar was de herdenking anders dan normaal. De leerlingen van groep 8 spraken ’s ochtends online met burgemeester Hoytink-Roubos. De burgemeester vertelde over het monument en de kinderen konden vragen stellen.

Na de online-herdenking hebben de burgemeester, de schooldirecteur en één leerling bloemstukken gelegd bij het monument. De andere leerlingen hebben online meegekeken. Vanwege het coronavirus konden de leerlingen helaas niet allemaal aanwezig zijn, maar op deze manier kon de herdenking in aangepaste vorm toch doorgaan!

Herdenking monument 2020

Juf Simone had burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van de gemeente Overbetuwe uitgenodigd om online met de kinderen van groep 8 over het monument te praten. De burgemeester was erg enthousiast en kwam naar school om iets over het monument te vertellen en om vragen van de kinderen te beantwoorden. Wat vonden de kinderen dat ontzettend interessant!

Na de online ontmoeting is de burgemeester met haar collega en drie leerkrachten van de Clara Fabriciusschool naar het monument gegaan, de kinderen hebben online meegekeken. Daar heeft de burgemeester namens de gemeente Overbetuwe een bloemstuk voor de gevallenen neergelegd. Meester Fred heeft een bloemstuk namens de nabestaanden bij het monument gelegd. Onverwachts kwamen twee leerlingen van groep 8 naar het monument en heeft één leerling de bloemen namens de school bij het monument gelegd. Het was dit jaar een bijzondere herdenking.

Bron: Clara Fabriciusschool, gemeente Overbetuwe

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden