Geen feestelijke uitreiking; lintjesregen digitaal

Foto: Petra Scheutjens

Op maandag 27 april is het Koningsdag. En wanneer Koningsdag op maandag valt, is de traditionele lintjesregen altijd op vrijdag 24 april. Vanwege de corona-maatregelen kan gemeente Overbetuwe dit jaar echter helaas geen feestelijke bijeenkomst houden waar de burgemeester de Koninklijke onderscheidingen opspeldt bij de gedecoreerden.

Daarom doet de gemeente het in Overbetuwe dit jaar op een andere manier, in lijn met de aanwijzingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De mensen die dit jaar een Koninklijke onderscheiding krijgen, worden vóór vrijdag 24 april 13.00 uur gebeld door de burgemeester. De onderscheiding zelf krijgen ze op een later tijdstip, wanneer er een gezamenlijk moment wordt georganiseerd voor alle gedecoreerden. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend. Dat hangt af van het verdere verloop van de corona-maatregelen.

Feestelijke bijeenkomst

Burgemeester Hoytink-Roubos: “Heel erg jammer natuurlijk dat we dit keer op de traditionele lintjesregendag geen feestelijke bijeenkomst in de Grote Kerk in Elst kunnen houden. Maar we gaan er voor zorgen dat de mensen die een onderscheiding krijgen, ook alle aandacht krijgen die ze verdienen. En we halen het op een later tijdstip net zo feestelijk in. Juist in tijden als deze is het heel belangrijk om mensen die zich jarenlang belangeloos inzetten voor de samenleving, deze blijk van waardering te geven.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden