Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen 

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zal burgemeester Patricia Hoytink-Roubos de onderstaande 16 personen feliciteren met hun benoeming in de Orde van Oranje-Nassau. Deze felicitatie heeft telefonisch plaatsgevonden op donderdagmiddag 23 en vrijdagochtend 24 april.

 1. Mevrouw Den Boer – Van Treijen uit Dodewaard Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 2. De heer Castelein uit Driel Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 3. Mevrouw Doeze Jager – Steenstra uit Andelst Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 4. De heer De Hartog uit Driel Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 5. Mevrouw De Hartog – Gerritsen uit Driel Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 6. Mevrouw Heij uit Elst Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 7. Mevrouw Hulshuizen – Hanhart uit Driel Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 8. Mevrouw Jacobs – Zwartepoorte uit Driel Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 9. De heer Jansen uit Elst Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 10. Mevrouw Janssen-Krabbers uit Herveld Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 11. Mevrouw Lamers – Demon uit Driel Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 12. De heer Peters uit Elst Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 13. Mevrouw Peters – Geurts uit Herveld Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 14. Mevrouw Peters – Helms uit Elst Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 15. De heer Ruijling uit Elst Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
 16. De heer Snel uit Elst Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus zal de uitreiking van de versierselen op een nog nader te bepalen moment plaatsvinden. Dit moment zal landelijk worden vastgesteld. Op dat moment zullen 14 van de bovenstaande personen in Overbetuwe worden gedecoreerd. De bijzonderheden hieromtrent staan hieronder beschreven.

Bijzonderheden

De heer Ruijling: Wordt benoemd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege zijn betrokkenheid bij de organisatie van de Sunset March en andere Defensie-gerelateerde vrijwillige activiteiten zal hij op donderdag 23 april worden gebeld door de minister van Defensie. Mevrouw Bijleveld-Schouten zal hem informeren over de toekenning. Aan het einde van de middag zal ook burgemeester Hoytink- Roubos hem bellen om hem te feliciteren. De daadwerkelijke uitreiking zal plaatsvinden op het Ministerie van Defensie.

Mevrouw Doeze Jager – Steenstra: Omdat de vrijwillige activiteiten van mevrouw Doeze Jager-Steenstra zich concentreren in de gemeente Neder-Betuwe zal zij worden gebeld door de heer Kottelenberg, de burgemeester van de gemeente Neder-Betuwe. Dit zal gebeuren op vrijdag 24 april voor 13.00 uur. Aansluitend daaraan zal burgemeester Hoytink-Roubos haar namens de gemeente Overbetuwe feliciteren met de eerder medegedeelde benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De daadwerkelijke uitreiking van de versierselen zal ook plaatsvinden in de gemeente Neder-Betuwe. Dit ook op verzoek van de aanvrager.

Mevrouw Den Boer van Treijen: Zij woont in de gemeente Neder-Betuwe. Omdat haar vrijwillige activiteiten plaatsvinden of plaatsvonden in de gemeente Overbetuwe is daar de aanvraag ingediend. De uitreiking zal ook plaatsvinden in de gemeente Overbetuwe. Dit op verzoek van de aanvrager. Burgemeester Hoytink- Roubos zal haar op donderdag 23 april bellen met de heugelijke mededeling van haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Aansluitend zal burgemeester Kottelenberg haar bellen om haar te feliciteren.

De heer en mevrouw De Hartog uit Driel: In het overzicht staan de heer De Hartog en mevrouw De Hartog – Gerritsen uit Driel. Het betreft hier een echtpaar.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden