Samen Zorgen in Liefkenshoek

Foto: Overbetuwe Nieuws

Samen zorgen in een bijzondere tijd. Hoe doe je dat? Met alle maatregelen is dat soms lastig. Op 1,5 meter afstand een bewoner verzorgen en begeleiden is niet mogelijk. I.p.v. van afstand zoeken wij er naar om zorg te bieden in gepaste nabijheid.

Door Hennie Hoogakker, namens alle collega’s

Nabijheid is hetgeen waar bewoners behoefte aan hebben. Het gemis van familie en vrienden is groot. De bewoners hebben wel begrip voor
de situatie en leren ons om te berusten.“Het is zoals het is, we hebben meer crisis situaties meegemaakt in ons leven.”

Naast de zorg zijn er voor ons andere taken bij gekomen en dat doen we graag. Pedicuren, kappen, activiteiten organiseren, extra aandacht geven, foto’s en filmpjes maken, beeldbellen, noem maar op. Er is veel mogelijk.

Anders werken

Het werken met collega’s gaat anders dan we gewend zijn. We houden zoveel mogelijk rekening met de afstand van 1,5 meter. Ieder team blijft op zijn eigen afdeling met tijdelijk een eigen kantoor en dat is rustig maar ook effe wennen. Alleen in nood mogen we elkaar hulp bieden. Er is regelmatig overleg met collega’s, teamleider en crisisteam. Samen zoeken, binnen alle maatregelen, naar wat kan, wat mag en wat nodig is om goede zorg te leveren. Dit overleg gaat vaak per telefoon en beeldbellen. We hebben video-overleggen met de scholen van leerlingen en stagiaires die examen moeten doen. Want dat moet zeker doorgaan.

Geen besmettingen

Het is heel bijzonder dat er nog geen bewoner of personeelsleden in Liefkenshoek zijn die besmet zijn met het coronavirus. Hopelijk blijft het buiten. Na negen weken kijken ook wij uit naar versoepeling van alle maatregelen. We wachten in spanning op de komende persconferentie.

Liefkenshoek bedankt alle inwoners van Heteren voor alle warme aandacht, optredens, presentjes en meer. Zo komen we samen deze moeilijke tijd door.

Bron: Heteren Sociaal 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen