Afruimen niet meer nodig in fastfoodrestaurants

Foto: Overbetuwe Nieuws

Door de versoepeling van de corona maatregelen mogen restaurants en bijbehorende terrassen weer na elf weken beperkt opengaan. Eten bestellen kon bij de fastfoodrestaurants al langer via de drives.

Bezoekers van McDonald’s en Burger King hoeven niet langer hun eigen dienbladen op te ruimen en afval weg te gooien. Het is een van de vele maatregelen die de fastfoodrestaurants nemen om bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar te laten houden.

McDonald’s

Het bestellen en nuttigen van een Big Mac of Whopper zal voor velen vanaf maandag even wennen zijn. Bij de ingang van de fastfoodrestaurants komen voortaan gastheren en gastvrouwen achter een welkomstdesk te staan die het aantal reserveringen bijhouden. Zij zien er ook op toe dat er binnen maximaal dertig mensen worden toegelaten. Ze laten maximaal twee mensen samen toe, gezinnen uitgezonderd. Aan de gasten worden de verplichte gezondheidsvragen gesteld en alleen mensen zonder verkoudheidsklachten zijn welkom.

Een bezoek aan de restaurants begint voortaan met het reinigen van de handen. Het bestellen van de hamburgers, frietjes en milkshakes kan uitsluitend bij de bestelzuilen. Daarna reinigen medewerkers van McDonald’s de aanraakschermen onmiddellijk weer. “We verzoeken dat één iemand van het gezelschap bestelt, terwijl de overige gezinsleden aan tafel of op het terras blijven”, vertelt Eunice Koekkoek van McDonald’s.

Burger King

Bij Burger King kunnen bezoekers ervoor kiezen handschoenen te dragen tijdens het bestellen, zegt woordvoerster Esther van de Graaf. Anders dan bij McDonald’s, met tafelservice bij het merendeel van de restaurants, heeft Burger King wachtvakken gecreëerd voor de balie waar mensen op hun bestelling kunnen wachten. Gastvrijheid en fun is het credo. Koekkoek: “Bij McDonald’s geen tafels met linten die een nood- en alarmsituatie uitstralen. Buiten treffen gasten zogeheten wachtverzachters met leuke teksten of waar ze via de app een liedje of game kunnen downloaden tijdens het wachten.”

Veilig werken in de keuken

Ook in de keukens houden medewerkers 1,5 meter afstand en heerst een nieuw regime. Waar bij Burger King eerder drie keukenmedewerkers rug aan rug bij elkaar werkten, staat nu nog één persoon met meer taken. In keukens van McDonald’s hangen plastic schermen en werken medewerkers op een vaste plaats.

Dienblad mag je laten staan

De grootste verandering bij de 252 vestigingen van McDonald’s en de 70 restaurants van Burger King is toch wel dat gasten bij vertrek niet meer hoeven af te ruimen. Gasten kunnen geoorloofd weglopen zonder hun dienblad weg te brengen. Daarmee voorkomen de restaurants onnodige loopstromen en weet het personeel precies welke tafels ze kunnen schoonmaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen