Geen treinverkeer rondom Elst van zondag op maandag

Geen treinverkeer Elst
Geen treinverkeer Elst
Foto: Petra Scheutjens

Door diverse werkzaamheden op en rondom het spoor rijden er van zondag 14 juni vanaf 03:00 uur tot maandag 15 juni om 02:00 uur geen treinen van Arnhem Centraal naar Nijmegen en naar Tiel. NS en Arriva zetten bussen in. Kijk voor vertrek de reisplanner of te kijken bij geplande werkzaamheden.

In opdracht van gemeente Overbetuwe voeren ProRail en aannemer Heijmans werkzaamheden uit bij het nieuwe viaduct bij de 1e Weteringsewal (Dijkakkers) in Elst. De aannemer hijst betonnen liggers in het viaduct waarop later de weg wordt aangelegd. Deze werkzaamheden kunnen voor geluidshinder zorgen voor omwonende.

Megakranen

De zware betonnen brugliggers worden met zeven grote speciale vrachtauto’s aangevoerd. Twee grote zogenaamde ‘telekranen’ van 300 en 500 ton hijsen vervolgens de liggers vanaf de vrachtauto’s op hun definitieve plaats op het viaduct.

Bij het uitvoeren van de werkzaamheden is voor de veiligheid noodzakelijk om de spanning van de bovenleiding uit te schakelen. Hierdoor kunnen er geen treinen rijden.

Lees hier het nieuwsbericht op de website van ProRail: prorail.nl

Afgesloten

In de nacht van 13 op 14 juni 2020 is de 1e Weteringsewal (westzijde) voor een gedeelte afgesloten voor al het verkeer uitgezonderd voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. Maak geen gebruik van deze weg als het niet nodig is. De weg is afgesloten tussen 00:00 en 09:00 uur. Alle woningen aan de 1e Weteringsewal zijn bereikbaar.

Bron: Spoorkruisingen Elst Noord en ProRail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen