Column burgemeester Hoytink-Roubos; Effecten van de coronacrisis

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos
Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos
Foto: Gemeente Overbetuwe

Beste inwoners van Overbetuwe. Er gaat geen dag voorbij waarop we niet met de effecten van de coronacrisis te maken hebben. Ons nieuwe normaal, zoals ik het in mijn laatste column noemde.

Sommige dingen gaan vrij makkelijk, maar er zijn er ook die erg wennen blijven en onze constante aandacht en verantwoordelijkheid vragen. Het wennen aan de anderhalve meter afstand houden van elkaar is er zo één. Net als het vermijden van drukte.

Samen blijven doen

Laten we met elkaar zorgen dat we dat hier in Overbetuwe vooral ook samen blijven doen. Dat er niet door de versoepeling van maatregelen een groep is die denkt: ‘dat geldt niet meer voor ons’. Dat helpt de kwetsbaren onder ons niet, dat helpt de ondernemers niet, dat helpt de maatschappelijke organisaties niet en dat helpt ons als samenleving dus niet. Alleen samen komen we een stap vooruit.

Net zoals waarschijnlijk velen van u, proberen mijn man en ik tussen alles door natuurlijk ook te genieten en daarnaast de gemeente Overbetuwe verder te ontdekken. En dat doen we onder andere door heerlijke fietstochten te maken, bijvoorbeeld over de Drielse Rijndijk en door Park Lingezegen. Vorig voorjaar heb ik de Betuwe natuurlijk ook al in bloei zien staan, maar toen woonden we hier nog niet. Dit jaar hebben we volop kunnen genieten van de prachtige bloesembomen, die bijna knapten van de bloesem. Wat is de Betuwe toch ontzettend mooi!

Persoonlijke ontmoetingen

Begin juli vindt, onder strikte voorwaarden en in aangepaste vorm, alsnog de Lintjesregen plaats om zo ook recht te kunnen doen aan al de vrijwilligers die een Koninklijke Onderscheiding hebben gekregen dit jaar. Ik mis de bezoeken van de 60-jarige huwelijken, de bijeenkomsten in de verschillende dorpen die nu niet doorgaan en de persoonlijke contacten met u. Ik kijk er erg naar uit om u weer écht te kunnen ontmoeten. Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Hartelijke groet, burgemeester Patricia Hoytink-Roubos

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen