Doneer de Overbetuwe Doet waardecheque: Heteren

Foto: Petra Scheutjens

De Overbetuwe Doet waardecheque kan gebruikt worden om een goed doel bij jou in de buurt te steunen. Doneer de waardecheque aan een initiatief naar jouw keuze. Activeer de cheque voor 1 augustus 2020 anders vervalt de waarde van de cheque.

Start samen met je buurtgenoten een nieuwe initiatief of steun een initiatief van iemand anders. Dit zijn de initiatieven in jouw dorp zijn:

Heteren

 • Chill strand corona: Deze zomer zullen heel veel jongeren en hun ouders niet op vakantie gaan. Het idee is om een heus strand op het plein bij het Jongerencentrum te maken. Het idee is om 40 kuub zand te storten zodat jongeren daar kunnen sporten (badminton, frisbee, beachvolleybal) en allerlei andere activiteiten kunnen opzetten. Bovendien worden er ook voor gezinnen een aantal activiteiten georganiseerd.
 • Koningsdag 2020: Jaarlijks organiseert het Oranje Comité Heteren de festiviteiten rond Koningsdag. Hiervoor zijn zij volledig afhankelijk van sponsoring. Dit jaar wordt Koningsdag later in het jaar gevierd.
 • De Peperbus magazine: “De Peperbus” het magazine dat al zeven jaar het succesvolle non profit communicatiemiddel voor en door inwoners van Heteren is. Sinds eind 2013 is De Peperbus een feit. In de Peperbus treft u artikelen over de geschiedenis van het dorp, markante Heterenaren, actuele ontwikkelingen en plannen, verenigingsnieuws, culturele zaken en informatie over dorpsactiviteiten.
 • Vlindertuin Heteren: Sinds december wordt er druk gewerkt bij de paardenbak achter de kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat in Heteren om te toveren tot een vlindertuin.
 • HeteRUN 2020 & 2021: De HeteRUN van 2020 is verplaatst naar 2021. Sparen voor een mooi Jubileum in 2021!
  In 2021 is de inzet : dat iedereen mee doet (zonder belemmeringen van jong tot oud.) Meer kinderen zullen worden gestimuleerd om mee te doen. De HeteRUN als terugkerend evenement in Heteren.
 • Sinterklaas intocht Heteren: Ja, het wordt spannend hoe we dit jaar Sinterklaas kunnen verwelkomen in Heteren. Er wordt druk overlegd met Sinterklaas hoe dit op een gezellige maar vooral veilige, verantwoorde manier kunnen worden georganiseerd.
  Omdat we geen handjes kunnen schudden is bedacht,dat het wel heel mooi zou zijn als Sinterklaas met heel veel wapperende vlaggen wordt toegejuicht.
 • Openbare AED Kastanjelaan: In Heteren hangen ondertussen al een heel aantal openbare AED’s die 24/7 beschikbaar zijn. Ook op veel plaatsen waar regelmatig grote groepen mensen bij elkaar komen. Alleen in de Kastanjelaan nabij de Hervormde Kerk en verenigingsgebouw ‘de Vluchtheuvel’ is dit niet het geval. Daarom dit initiatief om ook hier een openbare AED op te hangen waarvan Heteren, de buurt en de kerk gemeente gebruik van kunnen maken.
 • Gezellige buurtbarbeque Irisstraat: Vanwege coronamaatregelen vindt de buurt-bbq niet in juni 2020 plaats, maar later of in een andere vorm.  De buurtbarbeque wordt door een aantal mensen georganiseerd om elkaar beter te leren kennen en contacten te leggen. Ook met de (oudere) mensen uit het appartementencomplex de Iris tegenover de speeltuin van de Irisstraat. Van de cheques kun je natuurlijk niet alles bekostigen, maar wellicht is de huur van een springkussen, terrasverwarming en tafels mogelijk.
 • Speeltuin Narcissenstraat/Crocusstraat: De oude druk bezochte speeltuin (bij de kinderen beter bekend als de zandspeeltuin) in de Crocusstraat/narcissenstraat is maar een saaie bedoeling. Dit moet weer een leuke uitdagende kindvriendelijke speeltuin van gemaakt worden.
 • Speeltoestel ingang sportpark Bretagne (SDOO): Bij de ingang van het sportpark van de sv SDOO staat een houten speelhuisje voor de jongste jeugd. Deze staat er inmiddels meer dan 15 jaar en is zo langzamerhand aan vervanging toe. Doordat de jeugd het veelvuldig gebruikt wil men graag hiervoor een nieuw speeltoestel terug plaatsen welke weer voldoet aan de eisen van deze tijd.
 • Vervangen elektrische spullen speelweek: In de loop van de jaren zijn al veel spullen bij elkaar verzameld, die worden gebruikt om een leuke en veilige speelweek te organiseren. Jammer genoeg gaat het dit jaar niet door vanwege het Coronavirus, maar voor de volgende speelweek 2021 zouden wel wat, met name elektrische apparatuur vervangen moeten worden zoals materiaal voor het hout branden, veilige en waterdichte verlengkabels voor in de kooktent en een verdeelkast voor de luchtkussens.

Hoe kan je doneren:

Doneren kan je op twee manieren. Activeer de cheque voor 1 augustus 2020 anders vervalt de waarde van de cheque.

Online op Overbetuwe Doet website:

 1. Ga naar het initiatief van jouw keuze, kies doneren van cheque en vul de activatiecode in.
 2. Of log in op jouw account, activeer de cheque en doneer (nu of later) aan één of meer initiatieven via doneren van saldo.

Offline doneren kan ook:

 1. Bel, mail of app de activatiecode direct aan de initiatiefnemer (bijv als foto).
 2. Doe de waardecheque bij de initiatiefnemer in de brievenbus.
 3. Of kijk of het initiatief ergens een verzamelbox heeft staan (bijv in de supermarkt) en doe de waardecheque daarin.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen